Jakie dywaniki do samochodu

17 Mar 2023, 12:30

Hej, udzielałem się ostatnio pod jednym wpisem i chciałem was zapytać o dywaniki do samochodu. Chodzi o dylemat pomiędzy welurem, a takim korytkiem TPE. Główne argumenty to, że welur nie jest taki praktyczny ale wygląda ładnie, ale korytka są bardziej praktyczne ale gorzej z prezencją. Więc chciałem zapytać się was jak to wygląda w waszym doświadczeniu.
Generalnie mam czarną podłogę więc myślałem czy to nie ułatwi wyboru.
Znalazłem takie coś: https://www.amazon.pl/Ekskluzywne-korytkowe-dywaniki-samochodowe-Najwy%C5%BCsze/dp/B0B154RBLV/

No i podoba mi się, pasuje do auta i jest u mnie na górze listy, nawet produkują w Polsce, ale jak to się porównuje do konkurencji? Nie rozleci się po roku?

Mam też oryginalne welury, i zastanawiam się czy przy nich zostać.
Rozważałem kupienie takich oryginalnych czy pseudo oryginalnych dywaników: https://bmwsklep.pl/kategoria-produktu/akcesoria-samochodowe/akcesoria-wewnetrzne/dywaniki-samochodowe/

ale jak już mam wydawać na to kasę to chciałbym, żeby chociaż dobrze chroniło tę podłogę, a to jest zupełnie płaskie :/

Generalnie mój brat ma WeatherTecha i na początku wyglądało to nawet nieźle ale strasznie to drogie jak na coś co się po roku odkształciło ...

Może jest tu ktoś kto ma taksę i wie jak to wygląda pod kątem wytrzymałości?
Jafor
Nowicjusz

Auto: BMW G20 330i
Silnik: 2.0 258KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2018

17 Mar 2023, 15:21

Jafor napisał(a):Chodzi o dylemat pomiędzy welurem, a takim korytkiem TPE
Tu nie ma dylematów. Welur idzie na lato i nie ma z nim problemów, a TPE na zimę i jest również wszystko ok.

Jafor napisał(a):jak już mam wydawać na to kasę to chciałbym, żeby chociaż dobrze chroniło tę podłogę, a to jest zupełnie płaskie
Nie warto brać tylko najtańszych bo czasem guma potrafi brudzić szczególnie jak masz jasną tapicerkę. Ja miałem gumy z Lidla które można docinać bo to takie uniwersalne ale jakość ich uważam za bardzo dobrą w stosunku do ceny. Też są płaskie w taką kratkę i nigdy mi nigdzie woda z nich nie uciekała, a dywaniku były suche.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Moto Session 2019 - Odjazdowy weekend z motoryzacją
    Ryk silników, pisk opon, błysk karoserii, nowości prezentowane przez dealerów, zapierające dech w piersi pokazy, goście specjalni oraz najpiękniejsze moto emocje - już 13 i 14 kwietnia w Targach Lublin! Moto ...