Jakie felgi kupić do BMW E36 ?

02 Maj 2013, 10:53

witam, przedwczoraj zakupiłem sobie bmw e36 318tds 18-letnie auto z przebiegiem 230 tys. zdrowy silnik sprawdzany u mechanika który o dieslach wie chyba wszystko powiedział nic tylko lać i jeździć, więc auto musi sie jakoś prezentować teraz a na kołpakach to nie zabardzo :mrgreen: i tu pytanie jaki rozmiar felg ? chciałbym 17' ale dużo osób mi mówi że sie nie nadają, a poprzedni właściciel jeździł 3 tygodnie na 19' wygląd był piękny, ale mówił żebym nawet tych felg od niego nie brał bo to masakra. polecają mi 16' że najlepsze a 17 to już dużo lepszy wygląd a tylko rozmiar większe
Tyson999
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 05 1995
Auto: BMW E36
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

19 Wrz 2013, 13:22

Na 17 i małm profilu koła się mieszczą bez problemu. Komfort gorszy niż na 15'', ale cóż...

Mówię o sedanie.

Do compacta zmieściłem jescze większe i było ok :)
coupe nie wiem.
matiit
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 05 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: BMW e39
Silnik: m52b28
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyższa szkoła jazdy dla kierowców i narciarzy
    Wyjazdy na narty dają miłośnikom tego sportu dużo radości i satysfakcji. Wbrew pozorom narciarstwo alpejskie i podróżowanie samochodem mają wiele wspólnego. By przyjemne doznania z jazdy na nartach i podróży ...
    Sezon urlopowy w pełni - nie spiesz się na wakacje!
    Rozpoczął się sezon urlopowy, co oznacza, że Polacy będą pokonywać często setki kilometrów w swoich autach, aby dotrzeć na upragniony wypoczynek. Podczas długich podróży, zwłaszcza w okresie letnim łatwo o zmęczenie, ...