Jakie felgi na nowych większych hamulcach - Volkswagen Golf MK6 GTI

09 Lis 2021, 03:16

Potrzebuje rady odnośnie felg do mojego kochanego golfa. Zmieniłem hamulce i potrzebuje felgi 18 cali która ten hamulec pomieści. obecnie mam 19 cali plus dystanse i kola mi obd zierają nadkola przy każdej dziurze albo jak wiozę parę osób w środku. chciałbym kupić 18 calowe felgi tylko nie znam się na tych całych et itd. ktoś cos doradzi? Dzięki za wszelkie informacje

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

zany91
Obserwowany

09 Lis 2021, 08:44

Zacznijmy od tego kompletu który masz. Podaj szerokość felgi i jej ET, średnicę już znamy ma 19 cali. Jaki masz założony rozmiar opon?

Przy nowym zacisku masz wystarczające miejsce żeby założyć mniejszy rozmiar felgi?

Oryginalny rozmiar opony do tego samochodu to 205/55R16 a opcjonalny 225/40R18 i do tego rozmiaru wypadało by dopasować felgę która powinna mieć 7,5-8" szerokości.

Oryginalnie felgi do Golfa V, VI miały najczęściej takie parametry jak 7.5Jx18H2 ET51 R18 z rozstawem śrub 5x112 i rozmiarem piasty 57.1.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Elektryczna Toyota C-HR i model IZOA
    Toyota zaprezentowała na targach Auto Shanghai 2019 dwa nowe modele elektryczne. Nowa Toyota C-HR oraz spokrewniony z nią model IZOA to pierwsze samochody elektryczne na baterie Toyoty, które zadebiutują w Chinach. ...