Jakie H1 wybrać?

26 Cze 2019, 22:17

Posiadam Forda Focusa MK2, posiada on xenony lecz nie podoba mi się jak świeca światła drogowe/długie ponieważ mają one słoneczną barwę.
Natomiast Xenon mam biały i tutaj pytanie do was czy są jakieś żarówki H1 które chociaż trochę będą pasowały i będą świeciły bardziej biało?
Mi3W
Początkujący

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Fiat Marea
Silnik: 1.6 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

27 Cze 2019, 12:56

Mi3W napisał(a):Natomiast Xenon mam biały i tutaj pytanie do was czy są jakieś żarówki H1 które chociaż trochę będą pasowały i będą świeciły bardziej biało?
Musisz szukać żarówek które będą świeciły w granicach barwy 4200-5000K bo to takie najbardziej białe światło wyższe wartości będą przechodziły już w kolor niebieski. Żarówki raczej uzyskują maksymalną barwę do 4500K musisz więc szukać.
Pomyśl np. nad OSRAM COOL BLUE BOOST HYPER BLUE +50% lub Osram COOL BLUE INTENSE są jeszcze Philips X-tremeVision które moim zdaniem świecą lepiej niż te drugie.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

27 Cze 2019, 14:02

Cichy77 napisał(a):Pomyśl np. nad OSRAM COOL BLUE BOOST HYPER BLUE +50% lub Osram COOL BLUE INTENSE są jeszcze Philips X-tremeVision które moim zdaniem świecą lepiej niż te drugie.

Testowałem te żarówki. Do tego jeszcze Bosch coś tam 4200K. Jak dla mnie, to najlepiej świecą żarówki Philips White Ultra Vision 4200K. Ale zwrócić trzeba uwagę, czy pisze na nich 4200K. Zazwyczaj są w komplecie z W5W.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Japonia przestawia gospodarkę na wodór
    Władze Japonii widzą w wodorze sposób na obniżenie emisyjności gospodarki i niezależność energetyczną. Po dotychczasowych programach pilotażowych kraj ten przygotowuje się do szeroko zakrojonych działań na poziomie ...