Jakie I-wsze auto [podróżowanie]?

29 Gru 2011, 19:47

Owszem zawieszenie z Passatach B5 jest nie zbyt dobre. Ale nie przesadzajmy że tylko niektóre nie są kręcone bo pamiętajmy żę Volkswagenami jeżdzą też starsi ludzie a jakoś nie wyobrażąm sobie żę stary dziadek kręci km w dół żeby sprzedać auto za wiecej kasy. A jak ktoś się boi kupować Vw w polsce to zawsze można jechać do niemiec. Tam o wiele mniej jest kręconych.
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991

29 Gru 2011, 19:51

No z tymi dziadkami to też historie są :mrgreen: pamiętam jak raz przyjechał do nas taki dziadek,maluchem jakoś z 80lat,był 2właścicielem od nowości,mały oryginalny przebieg ale rdza wychodziła już praktycznie z każdej strony,podbił do niego synek co z nami robi i pyta sie go ile by chciał za niego a ten do niego no że mu go szkoda sprzedawać ale jakby chciał sprzedać to przynajmniej 2000zł by chciał bo sie przywiązał do niego,to koleś sie tylko uśmiechnął pod nosem,obrócił na stopie i poszedł dalej robić a ten maluch był wart nie więcej jak 500-600zł.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

29 Gru 2011, 20:05

dzida uwierz mi nie wytrzyma dłużej :wink:

Zła opinia zawieszenia tyczy się głownie Passatów B5 dla których wahacze robiła firma Febi/TRW. W Passku B5Fl zmieniono dostawcę na Lemforda i żywotność zawieszenia dość znacznie wzrosła nie ustępując konkurencji.

A co do mitu drogiego zawiasu to nie wiem skąd się to wzięło. Wahacze w Mondku są dość znacznie droższe, a jednak łatka ta przykleiła się do Passata.
Libre
Aktywny

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Seat Ibiza

29 Gru 2011, 20:25

Ta, dziadek w Niemczech kupuje Passata w dieslu, ktory jest drozszy od benznyniaka(w zakupie i serwisie), tylko po to bo ma taki kaprys, autko glownie stoi w garazu i placi za nie 2x wyzsze OC. :lol:

Wszystko juz jasne czemu prawie kazdy sprowadzony 10-12 letni Passat w TeDeIku ma 180-200k km. Ja mysle ze handlarz to nawet czasami zwieksza przebieg autka, bo nikt nie uwierzy ze lekarz przez 10 lat dieslem nabil 100k km, ustawi na 200k km i od reki schodzi taki Passat u nas. :D
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator - prawo jazdy kat. "B" + przyczepa
    Jak ciężką mogę ciagnąć przyczepę mając prawo jazdy kategorii"B"? Czy mogę jechać z przyczepą kempingową? Czy przyczepa musi posiadać hamulec najazdowy? Jak policzyć czy jazda z przyczepą jest zgodna z prawem?