Jakie kable i komputer wybrac do podl. np. mazdy,bmw....

20 Kwi 2013, 12:59

Witam, jestem tu nowy i chcialbym swoje samochody podlaczyc do komputera aby np wykasowac bledy itp. Mam na mysli jakis dostepny darmowy program ktory bedzie on mogl uzywany do roznych firmowych samochodow np. mazda (323f 96r) bmw, honda itp.
HM 8) PEWNIA PYTANIA CZEMU wymienilem dokladny model mazdy !? a za tem iz jestem szczesliwym posiadaczem tego samochodu z silnikiem klze, :ok:
Moglby ktos mi pomoc i wybrac prosty jak i dobry program. ?
bardzo bym prosil o powazne odpowiedzi bo naprawde biore to na powanie i chce sie z tym pobawic. pozdrawiam :yes:
bioly6
Obserwowany

Prawo jazdy: 12 07 1988
Auto: mazda

04 Maj 2013, 08:43

Poważną odpowiedzią będzie: daj sobie z tym spokój bo tanim, prostym, jednym kablem i programem nic tu nie wskórasz!!! Bo masz tu różne marki, różne silniki do których będziesz potrzebował jakiegoś uniwersalnego sprzętu a co za tym idzie troche pieniędzy, najtańszy tego typu sprzęt na allegro kosztuje w granicach 1500zł ale tu nie masz gwarancji że będzie to dobrze chodzić, ja mam uniwersalny sprzęt za dużo wyższą kwote i tak czasem nie wszystko idzie zrobić. Tak więc zastanów sie czy warto.
przemek217
Launch X-431 DIAGUN - tester diagnostyczny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Limanowa
Prawo jazdy: 16 01 2005
Auto: Audi a6 C5
Silnik: 1.8 T 150KM AEB
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

27 Cze 2013, 17:58

Generalnie trudno jest znaleźć urządzenie uniwersalne do wszystkiego. W miarę dobrą propozycją do tego co wymieniłeś jest Maxi Diag Elite od Autela. Główną zaletą jest przetłumaczone na język polski oprogramowanie, więc łatwiej się w tym połapać. Sam mam podobne urządzonko i sprawuje się dobrze. Przynajmniej nie muszę jeździć po stacjach diagnostycznych, żeby błędy kasować.
Ravnar
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 05 2004
Auto: Puegeot 206

05 Lip 2013, 15:58

Oczywiście chodzi o to urządzenie. Musiałem coś pokręcić w tamtym linku.
Ravnar
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 05 2004
Auto: Puegeot 206
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Audi Q5 hybrid quattro
    Q5 hybrid quattro, pierwszy model hybrydowy Audi, został skonstruowany jako wysokowydajna hybryda równoległa. Tak jak i w dwóch innych hybrydowych modelach Audi, pojazd napędzają: silnik 2.0 TFSI o mocy 155 ...