Jakie kombi do 15tys. zł.

17 Kwi 2008, 12:35

Witam wszystkich :)

Chcałbym kupić autko troszke większe tzn kombi... Bardzo spodobało mi sie V40 jednak opinie są różne... że dosć awaryjny, drogie częsci i dużo pali... przynajmniej T4 :P

Moje założenia:
- rok produkcji 97 i w góre
- silnik do 2.0 max (im mniej tym lepiej jednak ze 120KM najmniej)
- ekonomia bardzo ważny czynnik ale bez przesady jak spali 8 benki w miescie bedzie spoko, moze być disel albo jakis zagazowany
- ogólne wasze wrażenia co do pewnych aut, jakies doświadczenia itd...

Preferuje sportową jazdę, teraz mam H Civic 1,4is która mi pali 10l/100km wiec nie jest oszczedzana raczej i chyba coś z nią nie tak wogóle :/

Chciałbym dostać wasze propozycje na ten temat...

Proszę o bardzo konkretne przykłady tzn jakie silniki przy jakim acie.

Z góry mega ogromne dzięki :)
;)
robbod
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

17 Kwi 2008, 17:17

Nie każdy jest przekonany do marki Daewoo,ale ja miesiąc temu kupiłem Nubirę II kombi CDX (ABS,2x poduchy gazowe,pasy z napinaczami pirotechnicznymi,światła przeciwmgłowe przednie,klima manualna,wspomaganie kierownicy,elektryczne szyby,elektrycznie sterowane i podgrzewane lusterka,immo,alarm,centralny zamek wraz z bagażnikiem,radio Daewoo(czyli w sumie full wypasa),z silnikiem o pojemności 2,0 i mocy 133 KM.Jest to benzyna z gazem.W komisie zapłaciłem 14500 i jest z grudnia 1999 roku.Pierwsza rejestracja była robiona w styczniu 2000 roku.W jeździe mieszanej,na 40 litrach gazu przejeżdżam około 420 -430 km,z tym,że żeby zasilanie przełączyło się na gaz,trzeba przejechać kilka kilometrów na benzynie,żeby silnik się nagrzał do 20 stopni.Czyli pali około 10 litrów gazu.Jak na silnik 2,0 to chyba nie dużo.Dodatkową zaletą jest to,że jest zarejestrowany jako samochód ciężarowy,dzięki czemu jest tańsze OC.
Części też nie są drogie - np.rozrząd wraz z pompą kosztuje około 370 zł.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

18 Kwi 2008, 09:32

Aspiracje mam troszke wyższe chyba jakoś Daewoo do mnie kompletnie nie przemawia... Tak patrze jeszcze na Focusy TDCi ale to juz troszke droższe...
;)
robbod
Nowicjusz

18 Kwi 2008, 17:27

Focus z TDCi nawet za 20tyś zł nie dostaniesz... to już ok 24tyś zł trzeba mieć. Za taką cenę to ewentualnie Passat (diesel):
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Znalazłem też ciekawą Octavię:

Mercedes C200:
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

20 Kwi 2008, 20:35

Witam;]

DO tej ceny to chyba autko klasy D;]

Skoda Octavia

Alfa Romeo 156

Volvo V40

Peugeot 406 coupe

Opel Vectra
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449

21 Kwi 2008, 15:20

Opel Astra 2
zdz
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skrzynia automatyczna Multitronic - opis, awarie
    Skrzynia Multitronic to bezstopniowa, automatyczna przekładnia stosowana w samochodach marki Audi z napędem przednim i silnikiem umieszczonym wzdłużnie. Produkowano je do 2016 roku. Do dziś możemy je spotkać w modelach A4, ...