REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Zielony17 napisał(a):1. Audi A4 B8 2.0tdi 140km
2. VW Passat z tym samym silnikiem co Audi lub 1,9tdi 105km
Oba do max 2010r (ale szczerze nie rozumiem z jakiego względu)
Trevor napisał(a):Możesz tez poszukać 2,0 TDI CR wtedy masz np 140 koni a nie tylko 105 jak 1,9 tdi
Zielony17 napisał(a):Budżet taki, a nie inny bo potrzebuje auta "na już" żeby nie pchać pieniędzy w obecne, za 3 miesiące mógłbym celować w auto z innej półki cenowej, ale sytuacja jest taka a nie inna.
Wydaje mi się, że mówisz o "fisiowaniu" bo napisałem, że chce aby auto podobało mi się wizualnie, a to chyba w miarę normalne. Rozumiem że komuś innemu na tym w ogóle nie zależy, ale uwierz mi że nie należę też do osób, które chcą komuś imponować, w innym wypadku kupiłbym bmw i nie pytał o rady.
Rozumiem że musiałeś się trochę dowartościować, ale post był odnośnie porady, a nie oceny. Pozdrawiam
Do tego sam w sobie nie należy do jakiś oszczędnych jeżeli chodzi o spalanie. Ten wybór to taka mina z odpalonym już timerem.szybki napisał(a):Jeden z Twoich typów Avensis t27 D4D 126km.
Silnik diesla oznaczenie AD kiepski i drogi w eksploatacji więc tylko dla tego budżetowo pewnie na styk się łapie.
Szukasz auta większego niż miałeś czy faktycznie jest ono Ci tak niezbędne? Mając taki budżet może lepiej celować w coś o podobnej wielkości?Zielony17 napisał(a):Obecnie posiadam mazdę 3bk 2.0 w benzynie z LPG
motozakup napisał(a):1.9 i 2.0 CR to dobre silniki nie masz obaw
Kao napisał(a):Chyba tania łycha z soboty Cię trzyma
Nie porównuj tych dinozaurów do nowoczesnych wydmuszek.
Niedawno gdy mówiłem że w lexie z przebiegiem lekko ponad 100 tyś km zawias się posypał i naprawa prawie 4k euro to stwierdziłeś że lex też może się popsuć lex że znikomym przebiegiem tak a vw p rzebiegiem x2 już nie a teraz stara mazda jest git i jeszcze sypiesz farmazony o drogim serwisie w vagu, to pytam co tam takiego drogiego w tym serwisie? To nie s klasa że filtry powietrza kosztują 600 zł.
Zielony17 napisał(a):Polecone zostały mi:
1. Audi A4 B8 2.0tdi 140km
2. VW Passat z tym samym silnikiem co Audi lub 1,9tdi 105km
Oba do max 2010r (ale szczerze nie rozumiem z jakiego względu)
3. Toyota Avensis 2.0 diesel 124km
Zielony17 napisał(a):Oba do max 2010r (ale szczerze nie rozumiem z jakiego względu)