Jakie kombi z pazurem?

03 Kwi 2018, 21:10

Cześć wszystkim,
Przymierzam się do kupienia samochodu, i chciałem was poprosić o radę. Samochód będzie kupowany w leasingu, więc może mieć max 7 lat, chociaż i tak myślę zdecydowanie o czymś nowszym (W zasadzie rozważam pomiędzy nowym a 2,3- letnim).
To czego szukam to duży rodzinny samochód, koniecznie kombi, najchętniej klasy D lub E, od biedy C. Ale żeby nie było tak łatwo to oprócz zadowolonej żony jeszcze ja muszę się nacieszyć. W związku z tym interesują mnie wyłącznie samochody z przyzwoitym silnikiem, gdzie przez przyzwoity rozumiem minimum 250km.

Budżet jest mocno elastyczny, jestem gotowy zapłacić około 160-180 tyś netto, ale z chęcią wydam mniej ;)

To na czym mi zależy to oczywiście komfort, bezawaryjność, jak najlepsze wyposażenie. Skóry to oczywista oczywostosc, ale zależy mi też na dobrym audio, luksusowym wnętrzu i tak dalej, generalnie szukam "Full opcji".
Suvy raczej odpadają, chociaż nie powiem , xc90 t6 mi się podoba ;)

Generalnie najbardziej patrzyłem na 2-3 letnie E klasy, volvo v90, rs6.. W podobnej cenie albo i taniej można dostać chociażby nowego Superba 2.0 TSI, więc są ogromne dylematy :) może coś podpowiecie? Nie rzucajcie mi proszę konkretnych ofert (chyba że jako przykład) bo zakup planuje na za 2-3 miesiące.
Z góry dzięki za wszelki wkład :)
janekosa
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 02 2011
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Mitsubishi Lancer VIII
Silnik: 1.8 16V 103 KW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

03 Kwi 2018, 21:25

janekosa napisał(a): Samochód będzie kupowany w leasingu, więc może mieć max 7 lat

7 lat zwykle może mieć w momencie końca umowy.

Kia Optima GT kombii i masz nówkę

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Zerknij też na coś takiego. Problem w tym, że niby kombii a miejsca niewiele

ew, nie kombi, liftback ale sztos

Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

03 Kwi 2018, 21:46

Jak dla mnie Superb fajna opcja, 280 koni i osiągi jak sportowego auta a limuzynka potężna.
Do tego ilość miejsca nie do pobicia u konkurencji. Chyba najwięcej przestrzeni w swojej klasie.
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

03 Kwi 2018, 22:03

Kia spoko, ale nie tego szukam ;) ma być samochód do wożenia dupy i 2 małych dupek, a osiągi w bonusie dla taty ;) Kia wizualnie się nie wpisuje :mrgreen:
Ford nie no forduf cytryn i gumiak nie robio ;) A tak serio to superb do mnie bardziej przemawia. Największy dylemat jest pomiędzy nim a klasyczną klasą premium (mb e, a6, bmw5) od niemca sprzed 2 lat

Edit: A co do v60 to nawet patrzyłem na to ogłoszenie :) ale jednak 2 dorosłych, 2 foteliki, wózek i rzeczy dla niemowlaka na 2 tygodnie - no jakoś tego nie widzę :mrgreen:
janekosa
Nowicjusz

03 Kwi 2018, 22:11

janekosa napisał(a):A tak serio to superb do mnie bardziej przemawia. Największy dylemat jest pomiędzy nim a klasyczną klasą premium (mb e, a6, bmw5) od niemca sprzed 2 lat

Bierz Superba jak dla mnie najlepszy stosunek ceny do tego co auto oferuje, przestrzeń, dynamika i pożyteczność.
Premium auta to są samochody które albo będa mieć 3-4 lata a Superb 2017 albo biedne i słabe silniki.
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

03 Kwi 2018, 22:39

hmmm... a może całkiem nowe V60? Może zmieściłbyś się w górnej granicy budżetu. Już zbierają zamówienia a demo cary zaczynają pojawiać się w salonach. Ma mieć więcej przestrzeni w środku, większy bagażnik. Nie wiem jeszcze jakie wersje silnikowe są teraz dostępne.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Cusco tuninguje nową Toyotę Suprę
    To było pewne. Na rynku tuningowym pojawia się coraz więcej części do nowej Toyoty GR Supry. Tym razem coupé Toyoty na warsztat wzięło japońskie Cusco. Firma nie postawiła jednak na poszerzone nadkola czy wielkie skrzydło, ...

03 Kwi 2018, 22:49

Hmm, no może? Problem jest taki że foteliki rwd zajmują monstrualną ilość miejsca, a ja chociaż nie jestem bardzo wysoki to dość daleko odsuwam fotel. Największe czym jeździłem to mitsu outlander (ten 7 os) i tam bylo na styk.

Pod tym względem superb bije konkurencję na głowę :) A swoją drogą ten silnik już jest parę lat na rynku a nie mogę znaleźć zbyt wielu opini w necie. Jak wyglądają koszty serwisowania, awaryjność? O spalanie to się nie martwię, przesiadam się z patrola na 35" kółkach
janekosa
Nowicjusz

03 Kwi 2018, 23:16

Wspominałeś o XC60, bardzo rzadki okaz w benzynie z salonu PL
https://volvo.dekra.pl/index.php?taid=1 ... shjuhq5523
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi