Jakie kombi z pazurem?

03 Kwi 2018, 22:10

Cześć wszystkim,
Przymierzam się do kupienia samochodu, i chciałem was poprosić o radę. Samochód będzie kupowany w leasingu, więc może mieć max 7 lat, chociaż i tak myślę zdecydowanie o czymś nowszym (W zasadzie rozważam pomiędzy nowym a 2,3- letnim).
To czego szukam to duży rodzinny samochód, koniecznie kombi, najchętniej klasy D lub E, od biedy C. Ale żeby nie było tak łatwo to oprócz zadowolonej żony jeszcze ja muszę się nacieszyć. W związku z tym interesują mnie wyłącznie samochody z przyzwoitym silnikiem, gdzie przez przyzwoity rozumiem minimum 250km.

Budżet jest mocno elastyczny, jestem gotowy zapłacić około 160-180 tyś netto, ale z chęcią wydam mniej ;)

To na czym mi zależy to oczywiście komfort, bezawaryjność, jak najlepsze wyposażenie. Skóry to oczywista oczywostosc, ale zależy mi też na dobrym audio, luksusowym wnętrzu i tak dalej, generalnie szukam "Full opcji".
Suvy raczej odpadają, chociaż nie powiem , xc90 t6 mi się podoba ;)

Generalnie najbardziej patrzyłem na 2-3 letnie E klasy, volvo v90, rs6.. W podobnej cenie albo i taniej można dostać chociażby nowego Superba 2.0 TSI, więc są ogromne dylematy :) może coś podpowiecie? Nie rzucajcie mi proszę konkretnych ofert (chyba że jako przykład) bo zakup planuje na za 2-3 miesiące.
Z góry dzięki za wszelki wkład :)
janekosa
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 02 2011
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Mitsubishi Lancer VIII
Silnik: 1.8 16V 103 KW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

03 Kwi 2018, 22:25

janekosa napisał(a): Samochód będzie kupowany w leasingu, więc może mieć max 7 lat

7 lat zwykle może mieć w momencie końca umowy.

Kia Optima GT kombii i masz nówkę

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Zerknij też na coś takiego. Problem w tym, że niby kombii a miejsca niewiele

ew, nie kombi, liftback ale sztos

Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

03 Kwi 2018, 22:46

Jak dla mnie Superb fajna opcja, 280 koni i osiągi jak sportowego auta a limuzynka potężna.
Do tego ilość miejsca nie do pobicia u konkurencji. Chyba najwięcej przestrzeni w swojej klasie.
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

03 Kwi 2018, 23:03

Kia spoko, ale nie tego szukam ;) ma być samochód do wożenia dupy i 2 małych dupek, a osiągi w bonusie dla taty ;) Kia wizualnie się nie wpisuje :mrgreen:
Ford nie no forduf cytryn i gumiak nie robio ;) A tak serio to superb do mnie bardziej przemawia. Największy dylemat jest pomiędzy nim a klasyczną klasą premium (mb e, a6, bmw5) od niemca sprzed 2 lat

Edit: A co do v60 to nawet patrzyłem na to ogłoszenie :) ale jednak 2 dorosłych, 2 foteliki, wózek i rzeczy dla niemowlaka na 2 tygodnie - no jakoś tego nie widzę :mrgreen:
janekosa
Nowicjusz

03 Kwi 2018, 23:11

janekosa napisał(a):A tak serio to superb do mnie bardziej przemawia. Największy dylemat jest pomiędzy nim a klasyczną klasą premium (mb e, a6, bmw5) od niemca sprzed 2 lat

Bierz Superba jak dla mnie najlepszy stosunek ceny do tego co auto oferuje, przestrzeń, dynamika i pożyteczność.
Premium auta to są samochody które albo będa mieć 3-4 lata a Superb 2017 albo biedne i słabe silniki.
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

03 Kwi 2018, 23:39

hmmm... a może całkiem nowe V60? Może zmieściłbyś się w górnej granicy budżetu. Już zbierają zamówienia a demo cary zaczynają pojawiać się w salonach. Ma mieć więcej przestrzeni w środku, większy bagażnik. Nie wiem jeszcze jakie wersje silnikowe są teraz dostępne.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008

03 Kwi 2018, 23:49

Hmm, no może? Problem jest taki że foteliki rwd zajmują monstrualną ilość miejsca, a ja chociaż nie jestem bardzo wysoki to dość daleko odsuwam fotel. Największe czym jeździłem to mitsu outlander (ten 7 os) i tam bylo na styk.

Pod tym względem superb bije konkurencję na głowę :) A swoją drogą ten silnik już jest parę lat na rynku a nie mogę znaleźć zbyt wielu opini w necie. Jak wyglądają koszty serwisowania, awaryjność? O spalanie to się nie martwię, przesiadam się z patrola na 35" kółkach
janekosa
Nowicjusz

04 Kwi 2018, 00:16

Wspominałeś o XC60, bardzo rzadki okaz w benzynie z salonu PL
https://volvo.dekra.pl/index.php?taid=1 ... shjuhq5523
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi