Witam serdecznie,
mój temat odnosi się do tego
jakie auto kupić .
Przymierzam się do zakupu samochodu, ale moje doświadczenie jest zbyt małe, by samemu stwierdzić co będzie dobrym wyborem.
Dodam, ze nigdy nie miałem BMW ani AUDI.
Samochody jakie wyszukałem i spośród nich wybieram:
BMW 5 e60 rocznik od 2007 530(235KM) lub 535(286KM)
BMW 7 e65/66 rocznik 2007-2008 730(231KM) lub 745 (330KM)
BMW X5 od 2006 cena wyższa w silnik sam nie wiem
stosunku do poprzednich modeli,
ale jest SUV
w ukrywam, że myślę również o:
Audi A8 D3 roczniki również od 2007
AUDI Q7
Priorytet to
4x4 lecz nie zawsze można kupić to co się chce.
Panowie otóż z tych podanych pojazdów czy macie jakieś doświadczenia?
Zależy mi na konkretnych wypowiedziach ze względu, że samochody nie są tanie i naprawdę chciałbym wiedzieć na co zwracać uwagę przy wyborze.
Co dla mnie jest ważne? Moc silnika, wygoda oraz wyciszenie samochodu podczas jazdy.
Jakie auto spełnia takie wymagania? Oczywiście spalanie tez jest ważne, ponieważ robiąc duże roczne przebiegi można sporo zaoszczędzić, więc informacja ile takowe samochody spalają również jest bardzo cenna.
BMW 7 oraz X5 nie wiem,
Audi również nic mi nie wiadomo.
Proszę o informację jakie są koszty eksploatacji takich pojazdów, lecz proszę, by w wypowiedzi napisać konkretnie. Wszędzie w sieci jest napisane, że utrzymanie SUVa jest drogie, ale co to znaczy drogie? Czy np. BMW 7 jest dużo droższe od 5, ale co to znaczy? Jakich kwot można się spodziewać?
Czytając to co ludzie piszą na różnych forach to wnioskuję że jeśli chce się auto wygodne to utrzymanie takiego auta jest strasznie drogie.
Poniżej wstawiam małą ankietę dla osób, które mają jakieś doświadczenia z tymi modelami, ale nie mają ochoty się rozpisywać.
Proszę o informację.
Pozdrawiam
Piotrek