Jakie letnie opony 195/55/15 do Lacetti

15 Mar 2012, 14:37

Witam. Jakie polecacie opony w tym rozmiarze? Do Lacetti w kombi 2007 rok. Czy kleber dynaxer hp 3 to dobry wybór? Ten rozmiar opon jest dosyć drogi, więc czy warto bawić się w zamienniki? Np 185/60/15. Jak myślicie?
mateusz3112
Początkujący

17 Mar 2012, 10:04

Opona 185/60/15 będzie wyższa o 7mm, ale to nie powinno stanowić problemu.. na pewno wyższy profil będzie lepszy na nasz dziurawe drogi.. jeżeli chodzi o klebera to niestety hp3 nie sprawuje się już tak dobrze jak hp2 (po ‘skończeniu’ kompletu hp2 przyszedł czas na hp3 , ale jednym sezonie na nich zapadła decyzja o zmianie.. to już nie było ‘to’) wybór padł na dunlopa sp sport 01, są droższe, ale warto
na wszelkie pytania dotyczące opon i felg chętnie odpowiem również na pw :)
Opona
Nowicjusz

17 Mar 2012, 23:20

wg kalkulatora zamienników opon taka zamiana mieści się w granicy 1.5 procenta więc to chyba ok? Dunlopy sam miałem w primerze p11 i byłem bardzo zadowolony. Więc tu wiedziałbym, że to dobry towar. Jednak nie mam zbyt dużo pieniędzy i zastanawiam się czy różnice między takim dunlopem a tanią oponą, np Firenza ST-08 lub Nankang NS 2 jest tak wyraźna?
mateusz3112
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Złe nawyki kierowcy - nawet nie wiesz, że robisz to źle
    Wraz z rosnącym doświadczeniem, kierowcy wykonują wiele czynności w samochodzie automatycznie. Spora część z nabytych przez nich przyzwyczajeń ma negatywny wpływ na trwałość podzespołów auta. Ekspert sieci Q Service ...
    Poradnik - kupujemy auto za kilka tys zł
    Do stworzenia tego poradnika skłoniły mnie dwie rzeczy. Pierwsza to fakt, że na nasze forum trafia sporo osób, które chcą kupić auto w przysłowiowej "cenie średniego roweru" do dojazdów do pracy, szkoły, ...