Jakie LPG do Peugeot 406 Coupe 2.0 Lovato vs Stage

16 Paź 2017, 19:52

Witam serdecznie, od niedawna jestem nabywcą peugeota 406 coupe 2.0, dużo czytałem o samochodzie przed kupnem i wiem, że te silniki bardzo dobrze znoszą LPG. Szukam odpowiedniej osoby która zajmie się instalacją, jako że na tym się nie znam, postanowiłem dodać post tutaj, mianowicie: Byłem dzisiaj u mechanika którego mi polecono, facet faktycznie wydaję się, że wie co robi, zajmuję się praktycznie samymi instalacjami, co jest ważne więc oddałbym mu spokojnie auto. Mechanik powiedział mi, że zajmuje się tylko instalacjami włoskiej firmy Lovato smart ExR. Pierwszy raz o tej firmie słyszę, coś tam o niej poczytałem aczkolwiek jest to dość nowy model instalacji od Lovato więc trochę się boje, bo wiadomo jak to bywa z tymi nowymi generacjami :sly: . Z tego co widziałem u innych użytkowników 406'ki bardzo dużo osób śmiga na czymś od Stage i to chyba faktycznie dobrze działa, dlatego zastanawiam się co robić, czy instalacja Lovato zrobiona u kogoś ktoś się na tym zna, czy może szukać kogoś innego który załozy mi stage'a

PS. mechanik powiedział mi, że zakładając instalacje do mojego peugeota licznik spalania będzie świrował, tzn. Będę jeździł na Lpg lecz komputer będzie odczytywał to jako pb dlatego wskazóweczka paliwa będzie spadała do dołu (tak na chłopski rozum). Mechanik twierdzi, że we francuskich samochodach tak niestety się dzieje, nigdy o czymś takim nie słyszałem dlatego mam podejrzenia że to przez tą instalację od Lovato, pozdrawiam
dawid12543
Nowicjusz

Prawo jazdy: 21 05 2016
Auto: Peugeot 406 coupe
Silnik: 2.0 135km
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

17 Paź 2017, 17:33

To nie ma związku z instalacją tylko z wskazaniami wskazówki według odczytu z komputera a nie z pływaka, można zamontować emulator jak przeszkadza. Wszyscy proponują Lovato bo to się łatwo montuje, podjedź do innego gazownika i zamontuj coś polskiego
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: krs/wwa
Prawo jazdy: 0- 0-2007
Przebieg/rok: 13tys. km
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna

18 Paź 2017, 11:57

dawid12543 napisał(a):Mechanik twierdzi, że we francuskich samochodach tak niestety się dzieje, nigdy o czymś takim nie słyszałem dlatego mam podejrzenia że to przez tą instalację od Lovato
Tak jak pisze @fate są emulatory do tego i gaziarz powinien ci o tym wspomnieć jak już poruszyliście taki temat. Polskie instalacje do gazu są bardzo dobre i moim zdaniem nie ma co pchać się we włoskie.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

20 Paź 2017, 13:12

Spróbuj pomyśleć o NEVO (KME) Jak wiadomo w francuzach może być półsekwencja a ten sterownik obsługuje takie cacka :ok:
poza tym sprawdzony polski produkt a nie jakieś makarony czy sajgonki :)
kgb50
Obserwowany

Prawo jazdy: 27 06 1981
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Seat Ibiza / Peugeot 508
Silnik: 1.8 / 2,0 hdi