Witam serdecznie, od niedawna jestem nabywcą peugeota 406 coupe 2.0, dużo czytałem o samochodzie przed kupnem i wiem, że te silniki bardzo dobrze znoszą LPG. Szukam odpowiedniej osoby która zajmie się instalacją, jako że na tym się nie znam, postanowiłem dodać post tutaj, mianowicie: Byłem dzisiaj u mechanika którego mi polecono, facet faktycznie wydaję się, że wie co robi, zajmuję się praktycznie samymi instalacjami, co jest ważne więc oddałbym mu spokojnie auto. Mechanik powiedział mi, że zajmuje się tylko instalacjami włoskiej firmy Lovato smart ExR. Pierwszy raz o tej firmie słyszę, coś tam o niej poczytałem aczkolwiek jest to dość nowy model instalacji od Lovato więc trochę się boje, bo wiadomo jak to bywa z tymi nowymi generacjami
![Chytry :sly:]()
. Z tego co widziałem u innych użytkowników 406'ki bardzo dużo osób śmiga na czymś od Stage i to chyba faktycznie dobrze działa, dlatego zastanawiam się co robić, czy instalacja Lovato zrobiona u kogoś ktoś się na tym zna, czy może szukać kogoś innego który załozy mi stage'a
PS. mechanik powiedział mi, że zakładając instalacje do mojego peugeota licznik spalania będzie świrował, tzn. Będę jeździł na Lpg lecz komputer będzie odczytywał to jako pb dlatego wskazóweczka paliwa będzie spadała do dołu (tak na chłopski rozum). Mechanik twierdzi, że we francuskich samochodach tak niestety się dzieje, nigdy o czymś takim nie słyszałem dlatego mam podejrzenia że to przez tą instalację od Lovato, pozdrawiam