Jakie LPG do Seat Ibiza IV rok 2010 silnik 1.4

06 Paź 2015, 13:23

Koledzy, chcę zagazować swoją Ibizę. Nie mam za bardzo znajomości tematu LPG, więc wylądowałem tutaj w poszukiwaniu pomocy.
Nie chcę trafić na kogoś kto mnie oszwabi wykorzystując mój kompletny brak pojęcia w temacie, więc będę wdzięczny za odpowiedzi na następujące pytania:
-jaka instalacja będzie najlepsza?
-z jakim kosztem mam się liczyć?
-gdzie na terenie Warszawy lub okolic najlepiej się zagazować (gdzie Wy robiliście swoje auta)
-jaki jest czas realizacji przy zleceniu takiego montażu

z góry dziękuję za odpowiedzi!
anderson
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 05 2000
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Ibiza
Silnik: 1,4
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

06 Paź 2015, 13:52

Powiem Ci szczerze, że bardzo ciężko jest dobrze doradzić w tej kwestii .
Bo zdania na temat doboru instalacji są podzielone. Jedni mówią BRC , że jest trwałe i wgl. ale już coś sie popsuje to koszty naprawy ogromne . Są też zwolennicy sekwencji STAG bo niby też jest spoko. A tak na prawdę najwięcej zależy od wykonawcy i tego jak złoży instalacjię i jakich komponentów użyje. P.S dopilnuj aby Ci założyli dobrej jakości listwę wtryskową. A i koszta są dosyć zróżnicowane ale przeważnie takie lepsze zaczynają się od 3,5 tys. :)
roziom3388
Początkujący

Zdjęcia: 39
Auto: Honda Prelude
Typ: Sport/Coupe

11 Paź 2015, 10:49

Zacznij od wyboru zakładu, który zna się na rzeczy. Bo przy montażu najważniejszy jest czynnik ludzki. Jeśli chodzi o instalacje to bardzo dobrze sprawują się BRC (najtrwalsze, ale i mało awaryjne - więc nie zgodzę się ze stwierdzeniem poprzednika że późniejsze koszty są wysokie). Jeśli chodzi o ceny to zależy od modelu instalacji, średnio będzie to ok 3 tys. za dobrej klasy instalację. Tańsze to albo gorsze komponenty albo praca fachowca może pozostawiać wiele do życzenia.
lotek33
Aktywny

Zdjęcia: 3
Auto: vw golf 3
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG

03 Lis 2015, 14:27

Gdzie w takim razie najlepiej się udać w Warszawie lub bliskich okolicach?
anderson
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 05 2000
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Ibiza
Silnik: 1,4
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

04 Lis 2015, 12:07

Jeśli zdecydujesz się na BRC to wybieraj tylko jakiś autoryzowany warsztat. Na pewno bardzo dobry jest Energy Gaz Polska na Ostrobramskiej. Jak zerkniesz sobie na polecane warsztaty na jakiejkolwiek stronie na pewno się pojawi. Tu masz link z YT do ich pracy z seatem z 2014 r. silnik 1.4

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

lotek33
Aktywny

Zdjęcia: 3
Auto: vw golf 3
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...