Jakie małe auto do 2500???

28 Gru 2010, 23:28

"powiec", "karzdy"... Chryste...
Kup sobie słownik ortograficzny. Wypowiedzieć się nie potrafisz bez rażącego błędu, a ty chcesz autkiem jeździć? A poza tym 2500 zł to za mało na coś lepszego, niż maluch. Sama przeróbka ok 1000 zł. Lepiej już jeździć na B1 bez odchudzania. W razie czego 300 zł mandatu za brak kategorii (jak ja). Za 2500 nie kupisz dobrego Seicento, ale Cinquecento już tak. Poszpanujesz sobie, że jeździsz Fiatem 500 starej generacji :P . Możesz też poszukać japońskie Daihatsu Coure, ale zastrzegam, że ciężko chodzi sprzęgło i trzeba dużo gazu dodawać... Albo poczekaj do B. Swoją pierwszą jazdę B1 miałem na Clio. Oczywiście, na odpowiedzialność instruktora... Samochód ten jest leciutki i milutki w prowadzeniu, więc łatwiej takim zdać egzamin. Ja swój egzamin zdawałem na w/w Coure (ang. "Serce"). I choć gasł mi na każdej jeździe, to na egzaminie był grzeczny :) . W porównaniu do niego SC jeździ się znacznie lżej i przyjemniej, ale to i tak katorga w porównaniu do Clio (brak wspomagania przy parkowaniu no i ciężko gnojkiem zawrócić, a taki mały...). Myślę jednak, że B1 to dobry pomysł. Ale, jak już wspominałem, od 2500 odejmij 200 zł na korepetycje z polskiego i dobry słownik ortograficzny :P.
ITpro
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

29 Gru 2010, 10:06

200 to mogę dodać mój litmit wzrósł do 3500zł, z egzaminem nie będę miał na 100% problemu bo już miałem do czynienia z samochodem bez wspomagania a mianowicie VW T4 także to raczej cięższy orzech do zgryzienia. Ale wracając do autka myślicie że Swifta 3 można by było przerobić???

[ Dodano: 29 Grudzień 2010, 09:30 ]
A uno dało by się odchudzić :?: :?: :?:
Karolex123qwe
Nowicjusz

Miejscowość: Starachowice

29 Gru 2010, 12:51

Do 550kg napewno nie odchudzisz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

29 Gru 2010, 14:44

Karolex123qwe napisał(a):...z egzaminem nie będę miał na 100% problemu bo już miałem do czynienia z samochodem bez wspomagania a mianowicie VW T4...

To, że miałeś do czynienia już z samochodem nie oznacza, że z egzaminem nie będziesz miał problemu. Egzamin to nie sama jazda samochodem. Oceniana jest wtedy m.in. umiejętność i jakość wykonywanych manewrów, zachowanie na drodze, znajomość przepisów, umiejętność odnalezienia się w danej sytuacji oraz dostosowania się do warunków itp.
Obawiam się, że Twoja pewność siebie w czasie egzaminu może być zgubna...

Co do tematu, to moim zdaniem, albo kup sobie "na chwile" jakiś skuter, albo zostaw tą kasę, zrób prawko po 18 i dopiero wtedy zastanawiaj się nad jakimś autem. Do tego czasu dozbierasz sobie kasy i kupisz już coś sensownego.

_____
bez obrazy, ale czytając Twoje wypowiedzi miejscami mam wrażenie, że najkorzystniejsze dla Ciebie będzie jednak zajęcie się szkołą...
Laciek69
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

29 Gru 2010, 14:48

Dokładnie,też mam paru znajomych co oni to autem nie robili więc egzamin za pierwszym zdadzą,tak zdali ale nie za pierwszym razem.Mam kumpla który od młodego uczył sie jeżdzić autem a potem z ojcem sam jeżdził po parkingach,placach itp. auto miał nie powiem dobrze opanowane ale zdał dopiero za 3razem.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Przyczyny dymienia z rury wydechowej w dieslu
    Czy mając samochód z silnikiem wysokoprężnym (diesla) narażeni jesteśmy na dymienie z rury wydechowej? To pytanie pewnie zadaje sobie nie jeden właściciel diesla Postaram się opisać jakie są przyczyny dymienia z rury ...
    [2018] Hyundai Santa Fe IV
    Hyundai pokazał na targach w Genewie kolejną generację Santa Fe. Paleta silników ma obejmować diesla 2.0 CRDi o mocach 150KM i 182KM, diesla 2.2 CRDi 197KM i benzyniaka 2.4 185KM. źródło: carscoops.com W moim ...