Bardzo ładna ta Astra. Z moich osobistych doświadczeń powiem Ci że - świetny silnik (dość "dynamiczny", mało palący, mega trwały i dobrze znosi LPG) - tył nieruszany bo w 80% albo nie ma tylnych literek albo są w złych miejscach - przód też wydaje się prosty -Przebieg może być realny patrząc na kierownicę, nie chodzi mi o koło kierownicy ale o przyciski klaksonu. Przy dużym przebiegu wyglądają tak
Koniu, 1.6 8v 85KM to muł, a nie dość dynamiczny silnik Świetny pod względem bezawaryjności, stworzony do LPG, ale zwyczajnie nie jedzie - Astra z tym silnikiem to tanie, solidne, oszczędne toczydło, przyrząd do przemieszczania się z punktu A do punktu B, nic więcej.
Gdzie w Europie obowiązują winiety na autostrady? To warto wiedzieć! Wybierając się w zagraniczną podróż samochodem, trzeba pamiętać o tym, że bardzo wiele tras po Europie nie jest bezpłatnych. Opłatą objęte są autostrady i drogi szybkiego ruchu. W niektórych krajach, tak jak ...
Jak kierowcy mogą zabezpieczyć się przed wirusem? Zagrożenie koronawirusem sprawia, że chętniej przesiadamy się do samochodów, unikając skupisk ludzi np. w komunikacji miejskiej. Własny samochód to teraz faktycznie najbezpieczniejszy środek transportu, pod ...
Chyba pomyliło Ci się ze słabszą wersją.. Dzięki temu że to 8v wkręca się fajnie na obroty, jak nim jechałem wydawało mi się że jedzie lepiej niż mój 1.4 16v Nie jest to demon prędkości, auto na trasy (wtedy lepiej 1. ale do miasta i pod miasto zdecydowanie wystarczy, dlatego dynamiczny dałem w cudzysłowie
Koniu napisał(a):Chyba pomyliło Ci się ze słabszą wersją..
Chyba nie Ta słabsza to już w ogóle musi być dramat pod względem dynamiki. Jechałem mocniejszą wersją kilkukrotnie - moja Ibiza 1.4 dużo lepiej się zbierała przy prędkościach do 90km/h (ale w tym wypadku może to kwestia krótkich przełożeń skrzyni biegów i niskiej masy auta). Do miasta oczywiście wystarczy, ale na trasie nie poszalejesz, wprost przeciwnie. Mimo wszystko dobre auto dla studenta/spokojnego/oszczędnego kierowcy. W Oplach jest niestety tak, że albo dynamika albo trwałość (benzyniaki).
Dane katalogowe mogą się schować,kolega ma taką Astre z tym własnie silnikiem i pamiętam jak rok temu jechaliśmy na dwa auta z Jaworzna do Bochnii,u niego był komplet ludzi i po A4 lekko szedł 120-140km/h a pod butem miał jeszcze trochę gazu. O dziwo Astra F 1.4 60km która była drugim samochodem przy 4osobach też dobrze sobie radziła.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
W sumie dyskusja bezcelowa, bo dla jednego coś będzie dynamiczne, a dla drugiego mułowate - wszystko kwestia dotychczasowych doświadczeń i własnych oczekiwań. Trzeba przejechać się danym autem i samemu ocenić.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.