Jakie mniejsze 1 auto z tych przykładów?

20 Kwi 2008, 17:45

Witam wszystkich.

Zastanawiam sie nad wyborem 1 Autka malego z silnikiem do 1.4 max za okolo 10.000 zlotych i rocznika mniej wiecej 1999. Chce go kupic w Anglii z kierownica po prawej stronie i tam nim jezdzic. Wydaje mi sie ze samochody tutaj sa duzo tansze.

Wybieram mniej wiecej miedzy:
- VW POLO,
- FORD Fiesta,

Ale nie omieszkam sprawdzic wszystkich innych waszych propozycji. Co sadzicie o tych ktorych podalem? Stawiam na niewielki rozmiar, male srodki do utrzymania go, BEZAWARYJNOSC.

P>S> KA odpada nie podoba mi sie.
Ostatnio edytowany przez sajuken, 21 Kwi 2008, 00:33, edytowano w sumie 1 raz
sajuken
Nowicjusz

20 Kwi 2008, 22:01

Co do POLO wiem, że te autka są małe, ekonomiczne (miasto 5litrów, trasa 4-4,5litra), co do awaryjności ?? Nie było zmieniane nic przez...3lata (ja mam starszego polo)

Sąsiad natomiast ma z 2000roku, i również nie narzeka..obecnie ma go 7miesięcy no i także nic w nim nie robił.

Co do focusa nie wiem nie wypowiadam się...ale to jakby nie patrzeć pod względem wielkości dwa inne auta...
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

21 Kwi 2008, 00:36

...przepraszam chodzilo mi o fieste...dziekuje za wiadomosci dotyczace POLO...jutro ide obejrzec fieste z 2000 roku mozecie mi cos powiedziec o fiescie??... mysle ze w wielkiej brytanii to w miare dobry wybor...
sajuken
Nowicjusz

21 Kwi 2008, 07:16

Witam;]

Jeżeli bedziesz dbał o autko to bedzie ci sie dobze jeździło. Trzeba pamietać o sprawdzaniu oleju bo bagnet zawsze pokazuje że jest wiec trzeba to kontrolować. Ogólnie autko ładne
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

21 Kwi 2008, 15:09

Jeden taki pan miał Fiestę, tyle, że rocznik 97 (jakby nie patrzeć ten sam model). Co do auta nie miał zastrzeżeń...trochę małe (no ale czego tu wymagać), przez cały okres użytkowania nie miał większych napraw, jedyny minus, jaki zauwazył w tym aucie to rdza (nadkola, klapa bagażnika i maska [przy wycieraczkach]) ogólnie chwalił także kokpit, za "ciekawy" wygląd, ale to już kwestia gustu.
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

21 Kwi 2008, 18:10

Bylem dzisiaj, sprawdzilem i cos mi nie pasilo. Jestem teraz w kropce troche mielibyscie jakies propozycje dotyczace aut z malym spalaniem, malych i trwalych.

P.S. Wlasnie zobaczylem i chyba moj wybor juz zapadl, ale prosze powiedzcie mi co sadzicie o TOYOTA YARIS.

P>S>S. Wszystkim oczywiscie bardzo dziekuje za podpowiedzi te wczesniejsze i te przyszle:).
sajuken
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Subaru Crosstrek plug-in hybrid - kompaktowy SUV
    Subaru Crosstrek, w Polsce znany pod międzynarodową nazwą Subaru XV, to kompaktowy SUV, który w wersji hybrydowej plug-in jest napędzany silnikiem typu bokser 2,0 l o mocy 138 KM i silnikiem elektrycznym o mocy 120 ...
    Bugatti T40 to już ponad 80-letni zabytek
    Przedwojenne Bugatti T40 Macieja Pedy. Samochody od zawsze zajmowały specjalne miejsce w sercach jego rodziny. W 1968 roku ojciec Macieja zakupił pierwsze auto zabytkowe – Studebakera, w którym zakochał się od ...

21 Kwi 2008, 20:41

moim zdaniem polówka ladniejsza , ekonomiczniejsza ,malo awaryjna bo to VW a jak wiadomo VW nie do zdarcia jest takie przyslowie odnosnie do forda ;] cytuje : fiat i ford [...] wort
czesc jestem grzes
krree
Początkujący

Miejscowość: dąbrowa gónicza

21 Kwi 2008, 21:06

Jeśli chodzi o wygląd to mnie VW również bardziej się podoba. Nie wiem jak ze spalaniem Yarisa, bo nie miałem z nim nigdy do czynienia (jedynie nauka jazdy, ale tak nie mówi się o takich rzeczach) jeśli bardzo zależy Ci na oszczędnej jeździe, to silnik 1,4 w mieście pali 4,5l, tyle, że w Twojej granicy cenowej jest chyba tylko 1,9 diesel, a co do niego to niestety, ale nie podam Ci danych.
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

22 Kwi 2008, 09:19

Yaris jest autem naprawde dobrym, ma bardzo dużo zalet. Problemy zaczynaja się dopiero przy okazji zmian dokonywanych przy samochodzie. Żenujące jest to, że aby zamontować cd odtwarzacz do yarisa trzeba jechać na serwis, samodzielnie jest to wręcz niemożliwe -trzeba by zdemontować chyba całą deskę rozdzielczą, za akceroria płaci się średnie ceny: końcówka wydechu-200 zł, halogeny- ok 1000zł cd zmieniarka toyota: 2000 zł.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

23 Kwi 2008, 21:09

stawiam na polówke mała mało pali i tania w utrzymaniu polecam
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY

29 Kwi 2008, 17:21

Witam ponownie...

Jestem juz po zakupie 1 auta. Moj wybor padl na Toyote Yaris CDX 5dr z 1999 1.0. Czarny, niesamowicie sie prezentujacy ze wszystkimi bajerkami:)(no co cza sie pochwalic :) hehe). Zaplacilem za niego okolo 2300 funtow czyli mniej wiecej sie zmiescilem w 10.000 zl chodz ubezpieczenie w Anglii(najtansze jakie bylem wstanie znalezc) kosztowalo mnie 1/2 ceny auta(okolo 5k zl) na rok. No coz niestety dopiero co zdalem tutaj prawo jazdy i nie mam nawet najmniejszego bonusu, a do tego mieszkam w londynie za co dodatkowo sie placi.

W kazdym razie dziekuje wszystkim za rady i pomoc w doborze auta. Po jakims miesiacu postaram sie skrobnac co nieco o aucie dla informacji innych poszukujacych.

Dziekuje
sajuken
Nowicjusz

30 Kwi 2008, 10:45

Czekamy, czekamy na relację z jazdy. Może się przydać, jak nie nam, to komuś kto też ma na oku Toyotkę 8)
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

27 Cze 2008, 14:01

Tak jak obiecalem, czyli wszystko o mojej toyocie Yaris po paru miesiacach uzytkowania:

A wiec. Toyota Yaris (model w poscie wyzej) jest auto o naprawde dobrej zwinnosci. Poruszajac sie po londynskich drogach nie moglem sobie wyobrazic lepszego auta. Gdy trzeba potrafi(jak na swoje osiagi) przycisnac do siedzenia, a takze potrafi sie calkowicie zapomniec o tym ze w ogole silnik dziala. Wiele razy uslyszalem od pasazerow ze mi auto chyba zgaslo gdy bylo na chodzie:). Zadnej stluczki ani zarysniecia od czasow kupna chodz na drogach w londynie jezdzi sie na odleglosc pinezki. Pali bardzo malo. Dodatki w postaci klimy szyberdachu lub elektronicznych szyb bez zarzutu. Silnik jak na swoje lata wyglada jak igla. Minusem mojego wozu jest wbudowany firmowy odtwarzacz kaset lecz pod nim jest miejsce na dobudowanie cd przy malej zrecznosci i niewielkiej wiedzy mozna se samemu poradzic. OGOLNIE polecam auto ktore jesli sie odpowiednio o nie dba bedzie nam sluzyc "zawsze"
sajuken
Nowicjusz