Jakie narzędzia i urządzenia kupić do warsztatu przydomowego??

27 Lut 2017, 21:46

Tak jak w temacie...Co warto waszym zdaniem kupić do przydomowego amatorskiego warsztatu??

Czekam na wasze propozycje.
Mechanik
Nowicjusz

Auto: Nie mam

27 Lut 2017, 21:55

Ile narzędzi byś nie miał to i tak będzie za mało i cały czas się coś dokupuje ale zacznij od dobrej szafki narzędziowej typu https://goo.gl/3Yaa6V i pamiętaj że na kluczach nie ma co oszczędzać.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

27 Lut 2017, 22:15

Mógłbyś podać kilka bardzo ważnych propozycji które będą niezbędne lub bardzo przydatne ??
Mechanik
Nowicjusz

27 Lut 2017, 22:30

Nie powiedziałeś nawet co Tymi kluczami będziesz robił? Silniki?Zawieszenia?Naprawiał rowery? Kluczy różnego rodzaju jest tysiące. Ale do amatorskiego kręcenia to kupujesz taka szafkę dobrze wyposażona i napewno nie będziesz krzyczał że nie masz czym robić.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

27 Lut 2017, 22:33

Narzędzia będą potrzebne do mechaniki ogólnej czyli jak poleci czy to zawieszenie czy silnik czy nadwozie...
Mechanik
Nowicjusz

27 Lut 2017, 22:45

Warto mieć płasko oczkowe z grzechotką i klucze do przewodow hamulcowych, dobry konkretny klucz do przegubow i jak do zawieszenia to klucz udarowy
Ostatnio edytowany przez Kao, 27 Lut 2017, 22:50, edytowano w sumie 1 raz
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Yaris GRMN - hot hatch - specyfikacja techniczna
    Od czasu debiutu Toyoty Yaris GRMN podczas tegorocznego Salonu Samochodowego w Genewie trwały intensywne prace mające na celu przygotowanie tego modelu do seryjnej produkcji. W centrum badawczym, zlokalizowanym w pobliżu ...
    Mitsubishi Concept G4 to nowy kompaktowy sedan
    Podczas trzydziestego czwartego Międzynarodowego Salonu Samochodowego w Bangkoku (trwającego od 25 marca do 7 kwietnia) Firma Mitsubishi Motors (Thailand) Co., Ltd. (MMTh) zaprezentuje koncepcyjny model MITSUBISHI Concept ...

27 Lut 2017, 22:49

Podane 2 propozycje już mają swoje miejsce w moim zestawie.
Mechanik
Nowicjusz

28 Lut 2017, 12:36

Np. maszynkę do wymiany płynu hamulcowego
daras88
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 03 1970
Auto: BMW
Paliwo: Diesel

21 Mar 2017, 09:48

Mój przydomowy warsztat to moze nie jest jakiś taki maly warsztacik, tylko bardziej taki miejscowy (jak to na wsiach bywa) i posiadam troche wieksze sprzety, ale moze tobie tez sie przyda taka informacja. Ogolnie to ja kupuje marke Nortec od jakiegos czasu - nigdy mnie nei zawiodla jakosc sprzetu. wytrzymaly i solidnie zrobiony ;) mma wywazarke, podnosniki, montazownice i pare innych ;)
Tomas44
Nowicjusz

Prawo jazdy: 27 06 1997
Przebieg/rok: 36tys. km
Auto: Nissan Qashqai
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2015

06 Kwi 2017, 12:54

A co sądzicie o narzędziach ręcznych firmy s&R ?
opomax
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 02 1972
Przebieg/rok: 9tys. km
Auto: bmw
Silnik: 5.0
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2017

08 Cze 2018, 09:40

Sprawdź sobie, jakie narzędzia do warsztatu samochodowego proponuje firma autos.
ruda2114
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 18 10 2007
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Ford Galaxy
Silnik: 2,0
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

12 Lut 2019, 13:39

Ja zaczynałem od zaopatrzenia się w podstawowe elektronarzędzia. Wśród nich pojawiła się wiertarko wkrętarka Milwaukee, zestaw wkrętaków oraz bitów. Cały czas poszerzam swój asortyment bo chciałbym niedługo rozpocząć profesjonalną działalność w branży samochodowej. Liczę na cenne wskazówki od doświadczonych forumowiczów.
Ostatnio edytowany przez Kao, 12 Lut 2019, 20:41, edytowano w sumie 1 raz
Powód: regulamin IV.4.e
fanatykaut
Obserwowany

26 Sty 2020, 13:18

u mnie też przodują elektronarzędzia tylko ja zaopatruję się głównie w Ryobi, bo mają solidny sprzęt za fajne pieniądze i przede wszystkim przekonuje mnie do nich ten system one+, przy dużej ilosci narzędzi kupowanie za każdym razem akumulatora jest bez sensu a tutaj każdy akumulator pasuje do każdego ich sprzętu z tej serii, akumulatory są porządne i nie tracą swojej mocy po kilkurazowych naładowaniach. A sam sprzęt godny polecenia naprawdę.
Marekmarko90
Nowicjusz

03 Sty 2024, 11:19

Powiem tak bosch profesjonal, makita, dewalt to ranking 3 dobrych marek pracowałem na każdej firmie i powiem ze te 3 są w " " tańsze w kupnie i ekspaltacji i wygodne do pracy.
Ceny bez wątpienia warto jest sobie porównywać w sieci i zastanowić się przede wszystkim nad kupnem zestawu.
tokto
Nowicjusz

03 Sty 2024, 13:38

W tych czasach już nie ma jakości, teraz jedynie rozbija się wszystko o komfort i jakość pracy czyt. Jakość wykonania.
Niedawno miałem zestaw makity wiertarka z wkrętarka, wkrętarka chodzi do dziś już będzie z 4 lata ale za to wiertarka 2 razy była już na gwarancji i popsuła się trzeci raz i odmówili naprawy.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika