Jakie opony? Interesują mnie tylko zimowe

21 Paź 2006, 14:41

Witam!
Chciałbym kupić nowe opony zimowę tylko nie wiem jakiej firmy Może ktoś ma doświadczenie na ten temat i mógłby mi poradzić co kupić Narazie wybrałem model MICHELIN ALPIN A3 tylko nie wiem czy warto wydać tyle kasy?? Obecnie mam w swoim aucie opony MATADOR i dosłownie nie da się na nich jeżdźić --> straszny hałas POZDRAWIAM :D :D :D
Maninnew
Nowicjusz

Auto: Nie mam

22 Paź 2006, 19:39

Maninnew napisał(a): Narazie wybrałem model MICHELIN ALPIN A3

Moim zdanie jest to dobry wybór. Nie powinny tak hałasować.
oliwer
Początkujący

Miejscowość: dolnośląskie

22 Paź 2006, 20:36

Jak kupisz te co wybrałeś to zobaczysz że różnica jest kolosalna ;) na korzyść oczywiście Michelina 8)
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

22 Paź 2006, 20:57

Zastanawiam się jeszcze nad kupnem opon firmy Continetal Może jeszcze jakaś inna firma jest godna polecenia??
Maninnew
Nowicjusz

Auto: Nie mam

23 Paź 2006, 15:48

Maninnew napisał(a):Zastanawiam się jeszcze nad kupnem opon firmy Continetal Może jeszcze jakaś inna firma jest godna polecenia??

ja mam contitouringcontact. co prawda sa to all season, ale jestem z nich bardzo zadowolony. sa dosc ciche. zimowki zawsze beda glosniejsze od letnich odpowiednikow.

zobacz sobie ta strone
http://www.tirerack.com/winter/index.jsp
jest tam b. duzo opisow, wykresy i opinie urzytkownikow.
Audi A4 1.8T
smiglostopy
Nowicjusz

Miejscowość: Brooklyn, NY

23 Paź 2006, 23:17

Miałem kiedyś w Omedze oponki zimowe Kleber Krisalp HP były ciche i dobrze zachowywały się na śniegu.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Co to znaczy być uprzejmym na drodze?
    Po pierwsze być kierowcą przewidywalnym, a nie chaotycznym i pełnym emocji. Po drugie przestrzegać przepisów ruchu drogowego. Po trzecie kierować się zasadą współpracy, ostatecznie intencją wszystkich jest bezpieczne ...

04 Lis 2006, 20:32

W ostatnich testach wygrywają opony Nokian i Toyo. Jeździłem na jednych i drugich. Polecam z czystym sumieniem.
Opon francuskich nie kupuj, są projektowane na ich zimy czyli 10*C powyżej zera i przelotne opady śniegu. :lol:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce