Jakie opony letnie do Nissan Almera N15

23 Maj 2013, 20:54

Witam jak w temacie szukam dobrych opon letnich na przód

Samochód:

Nissan Almera N15 98r 2.0D
Oryginalne alufelgi od Nissana

W internecie w oko wpadły mi te oponki : Kormoran 185/65R14

Obecnie posiadam komplet wysluzonych Kormoranow 185/65 r14 82T (nie pamiętam nazwy nie mam jak sprawdzić w chwili obecnej), jednak doszedłem do wniosku , że przód czas wymienic , na reszte przyjdzie czas .

Czy ktoś z Was posiada obecnie je ? Czy jesteście z nich zadowoleni ?

Poszukuje tylko nowych opon , żadnych klejonych czy lekko używanych.

Jakie opoki polecilibyście mi prócz nich tak ok 150zl za sztukę , proszę abyście polecając sugerowali się swoimi doświadczeniami , a nie tym co mówił Wam znajomy znajomego.
Osobiście ufam tym znanym markom typy Kormoran czy Dębica etc. ale może są jakieś na prawdę dobre firmy , które się nie reklamują.

Z góry dziękuje :)

ps. może ktoś z odwiedzających zna solidny serwis opon na trasie Ząbkowice Śląskie-Wrocław , w tych okolicach przebywam tak więc jeśli mógłbym zajechać i od razu kupić w zbliżonych cenach byłoby dużo lepiej niż czekać na kuriera.
Ostatnio edytowany przez AreQ, 23 Maj 2013, 20:57, edytowano w sumie 1 raz
AreQ
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 08 2009

04 Sty 2014, 13:09

Najlepsze na rynku to Continental, Bridgestone, Goodyear, Michelin. Dębica należy do koncernu Goodyera, generalnie robią całkiem dobre opony nadające się głównie do aut mniejszych i kompaktowych ze względu na parametry.
Trzeba wiedzieć, że lepiej mieć nową oponę słabszej marki niż klasy premium o bieżniku 4mm.
Longhorn
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 518
Miejscowość: pdk
Auto: Toyota Corolla E12 FL
Silnik: 1.4 VVT-i 97KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2006

07 Sty 2014, 17:45

hejka,

Co do jeszcze wcześniejszych postów to Dębica to najniższa półka tak samo jak Kormoran. Po co się pchać w takie opony jak wystarczy sobie tylko porównać ceny [link wygasł] i można znaleźć Firestona, albo dobrego Hankooka lekko ponad budżet i już to opona z wyższej półki. To, że teraz mało wydamy na zakup to później dopłacimy w formie benzyny, bo przy kiepskich oponach opory toczenia są wysokie..
pozdro :)
slickrz
Aktywny

Auto: Audi A3

28 Lut 2014, 15:10

A zastanawiałeś sie nad oponami Toyo albo Nokianami? Moim zdaniem są jednymi z najlepszych,Dęboicy takze nie mogę niczego zarzucić,ale jednak te są o klase wyżej.
OponyImpolex
Początkujący

Auto: Audi A3
Silnik: 1.9 140KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna