Jakie opony letnie do Toyoty Yaris II

27 Mar 2010, 20:21

Witam.
Bardzo proszę o pomoc w wyborze opon do samochodu.
Upatrzyłem sobie już opony tylko chciałbym zaczerpnąć waszej opinii.
Otóż potrzebuje opony letnie do auta Toyota Yaris II
szerokość opony : 185
profil opony : 60
rozmiar 15
Opony które zamierzam kupić:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Czy te opony będą dobre do mojego auta ? czy może w tej cenie znajdę lepsze ?
Proszę o pomoc.
qulimax
Nowicjusz

Miejscowość: Olkusz

12 Kwi 2010, 12:46

zobacz te BARUM BRAVURIS 185/60R15 84H jeździłem na nich w zeszłym sezonie w aucie służbowym i świetnie się spisywały na każdej nawierzchni, nawet tej mokrej.
Cenowo trochę droższe ale wysyłka kurierem gratis.
Ostatnio edytowany przez Korek_09, 13 Kwi 2010, 01:06, edytowano w sumie 1 raz
Korek_09
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

14 Kwi 2010, 12:19

osobiscie polecam opony koreanskie .rosze ich nie mylić z oponami chinskimi
Opony nexen np opona amerykanska produkowana :evil: koreii

[ Dodano: Czw Kwi 15, 2010 09:12 ]
i kropka
hurtopony
Nowicjusz

Miejscowość: krakow

17 Maj 2010, 22:18

Nie sugeruj się opiniami poprzedników.
Po pierwsze opony Barum Bravuris nie są już produkowane, więc jak gdzieś jeszcze je dorwiesz to będą ze starym DOTEM (rok produkcji), a jak już kupisz i odpukać siądzie Ci jedna to będziesz miał problem z dostaniem jednej sztuki.
Ewentualnie jak już Baruma to w bieżniku Bravuris2, wzorowany na przedstawionym przez Ciebie Conti PremiumContact2. Barum jest marką Continentala, który sprawdzone starsze bieżniki Continentala sprzedaje pod marką Barum w troszkę gorszym wydaniu.

Po drugie opony Nexen są oponami koreańskimi, a nie oponami amerykańskimi produkowanymi w Korei. Marka wywodzi się z Koreii i nigdy nie była amerykańska. Swoją produkcję rozpoczęli z myślą tylko o rynku amerykańskim i tam odnieśli sukces w produkcji opon o dużych średnicach i sportowym charakterze. Z USA marka trafiła do Europy, a konkretnie do Niemiec i również osiągnęła sukces w oponach letnich. Opony zimowe Nexena nie nadają się za bardzo do jazdy w naszych warunkach. Z Niemiec nie daleko już do Polski...

Conti to bardzo dobry wybór, nie oszczędzaj kasy na oponach, bezpieczeństwo to podstawa. Cena w allegro bardzo dobra jak zdążyłeś podkupić to gratuluję dobrego wyboru

Jak jeszcze poszukujesz opon to pisz na priva
:wink:
mariano
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

18 Maj 2010, 14:34

Co do aukcji z pierwszego postu to rzeczywiście świetna cena jak za te opony. Ja się tylko zastanawiam czy to nie jest opona zbyt wysokiej klasy jak na Yariskę... Bo przecież tym autem nie da się rozpędzić do prędkości zbliżonej do maksymalnej tej opony, nie mówiąc już o super agresywnym pokonywaniu zakrętów :D

Może lepiej do tak małego autka zainteresować się czymś nieco tańszym i oszczędzić trochę kasy na paliwko... Polecam znacznie tańszą Fuldę Ecocontrol. W NetCar za ok. 140 zł/szt. Przy kupnie czterech sztuk oszczędzasz 240 zł i masz opony na których auto klasy Yaris spokojnie rozwinie skrzydła :)
Ostatnio edytowany przez pimpurdan, 18 Maj 2010, 18:48, edytowano w sumie 1 raz
pimpurdan
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

19 Lut 2011, 23:33

Ja polecam Dayton D 110 185/65R15 88 T za 158,21 zł w opony1.pl. Może Yaris jest mały ale za to dynamiczny a wiadomo, że w mieście nie ma miejsca na poślizgi bo przy jeździe metr od zderzaka liczą się centymetry :D
opony1.pl
Harmid
Nowicjusz

Miejscowość: Łękno

03 Mar 2011, 17:22

Możesz poszukać także w innych i sprawdzonych sklepach interentowych,tam cena bardzo często jest po prostu o wiele niższa. Poza tym uważam że te które wybrałes w linku są dobre,możesz śmiało kupić.
Bopss
Nowicjusz

Miejscowość: Suwałki