Witam wszystkich jestem tu nowy i pisze do was bo nie mogłem znaleźć żadnych informacji w necie mianowicie razem z moją dziewczyną w poprzednim miesiącu zakupiliśmy nową mazdę cx5 2.0 165km rocznik 2022 i jestemy na etapie docierania silnika i moje pytanie brzmi jakie paliwo mam lać benzynę 95 czy benzynę 98 póki co leję 98 ale czy to wogule coś daje że leję droższą benzynę czy to jedeno to samo wychodzi ? Jest sens lac te 98 ? ( chodzi mi o ten okres docierania silnika do 4000km )
Jeżeli jest jedno i drugie to uważam że nie ma sensu przepłacać i spokojnie wystarczy ci to tańsze z mniejszą liczba oktanową Pb95. Jeżeli chodzi o docieranie to samo paliwo nie będzie miało tu aż takiego wpływu jak odpowiedni styl jazdy podczas tych pierwszych 2tkm. Podsumowując możesz zostać na paliwie o większej liczbie oktanowej ale równie dobrze możesz je zmienić. Tu warto wyjeździć większość paliwa z baku przed zmianą.
Jak wypożyczyć samochód tanio i szybko we Wrocławiu? Wrocław to jedno z największych i najbardziej zabytkowych miast w Polsce, które przyciąga zarówno turystów, jak i przedsiębiorców. Niezależnie od celu wizyty, posiadanie własnego środka transportu ...
Parkowanie prostopadłe tyłem w 5 krokach Parkowanie prostopadłe tyłem nie należy do ulubionych manewrów dużej części kierowców. Choć ma liczne zalety, jest zwykle jednym z najsłabiej przećwiczonych sposobów parkowania, zwłaszcza w przypadku ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.