Jakie pierwsze auto ?

16 Gru 2010, 19:52

Witam wszystkich mam do was pytanie a mianowicie w okolicach wiosny zamierzam kupić sobie swój pierwszy samochód :) Nie chce dużego więc nadwozie to tylko Sport/Coupe albo Hatchback (2/3 drzwi) cena do max 2500-3000zł poj. to max 1.2 albo 1.3 benzyna diesel odpada ponieważ za małe dystanse bym pokonywał za czym by się zagrzał to już bym musiał go zgasić :P Ale ewentualnie jak by jakiś diesel był w poj. 1.2-1.3 to bym nie pogardził :) Auto ma mi służyć do dojazdu do szkoły i pracy :) Aaaa i rocznik nie może być starszy niż 1993 :D
Jakie auto byście mi zaproponowali takie jeszcze w miarę tani w utrzymaniu ;] ? ?

P.S
Ja również myślałem nad takim autami jak Fiat Uno lub Opel Corsa co o nich sądzicie ?
klee
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

16 Gru 2010, 19:55

Dlaczego akurat taki rocznik sobie wymyśliłeś? Auto ma być dobre w tej cenie, a rocznik to sobie odstaw na później... Opel Corsa może być jako dupowóz, ale nie z silnikiem 3 cylindry, Uno będzie przegnite pewnie na wylot... Corsa może jeszcze kupy się będzie trzymać. Ja bym zszedł z rocznika i szukał zadbanego Golfa2 na Twoim miejscu.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

16 Gru 2010, 19:57

Uno przestarzała konstrukcja i wygląd... corsa była by ok ja proponuje rozważenie suzuki swifta 1.3
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

16 Gru 2010, 19:59

Hmm.... a o tym co powiecie :

[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]

? ?
klee
Nowicjusz

16 Gru 2010, 20:04

w tym przedziale cenowym to przebieranie sobie odpuść, bierz to co jeszcze jako tako jeździ
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

16 Gru 2010, 20:12

O tych linkach co powiecie ? ?
klee
Nowicjusz

16 Gru 2010, 21:04

Bałbym sie kupić Corse B za 2tys.
Uno wygląda ładnie i z dobrym silnikiem z rodziny Fire.
A myślałeś może nad CC Sporting??
np [link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Gru 2010, 21:55

A czemu byś się bał kupić Corsę za te pieniądze ?
klee
Nowicjusz

16 Gru 2010, 23:19

Kumpel kupił za 1500zł,wsadził w nią 3tys jak nie lepiej,pojeżdził z pół roku i sprzedał więc zastanów sie sam dlaczego.Jak chcesz to widziałem że jest do sprzedania była Corsa mojej ciotki ale byś musiał mieć 5900zł.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

17 Gru 2010, 17:44

Barol: co to za corsa za 5900? troche możesz rozwinąć temat? To pewnie 98-99r?
pit85
Aktywny

Miejscowość: bydgoszcz

17 Gru 2010, 18:01

Nie ma problemu,tutaj link do ogłoszenia [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] a teraz troche histori:pare lat temu kupił ją mój wujek,dość długo szukał auta dobrego do jazdy aż wkońcu trafił na tą Corse i ją kupił,jeżdził i dbał o nią że aż miło,potem niestety przyszła śmierć no i Corsa trafiła w ręce mojej ciotki a jego córki,jeżdziła nią tylko do pracy i na zakupy (bardzo krótkie odcinki),był też taki czas że jeżdził nią mój ojciec (ogólnie ją sobie chwalił ale narzekał tylko na to że nie ma wspomagania),jakiś rok temu auto trafiło na otomoto bo ona już miała inne auto na oku.No i po paru tygodniach gdy sie sprzedała widziałem auto że dalej jeżdzi u nas po mieście a więc trafiło w to samo miasto a teraz widze że gościu chce ja sprzedać.Krótko mówiąc znam tą Corse i nieraz widziałem że była zawsze czysta i zadbana (niewiem jak jest teraz),wujek miał chopla na punkcie czterech kółek i troche doinwestował tą Corse m.in.to on zakładał czujniki parkowania.
Barol
Awatar użytkownika

17 Gru 2010, 19:04

Zamelduj sie.Przyciagne tobie Fiata Bravo.ok 96rok.za srednio 800 eur.Szukasz malego silnika wer.1,4 12V 75-80PS znajdziesz z klima,i pogrzewanymi siedzeniami
24HLucas
Nowicjusz

Miejscowość: Moers

17 Gru 2010, 20:42

Tylko nie 1.4,ten silnik nie cieszy sie dobrą opinią wśród mechaników.
Barol
Awatar użytkownika

17 Gru 2010, 23:25

No i dokonałem wyboru :D trafiło na Fiata Bravo 97rok 1.9 JTD 105koni :) cena to 3,5tyś świeżo sprowadzony :P jeszcze tylko 1.500zł opłat i auto posłuży mi na pewno dobre 3lata bez wkładu finansowego oglądało go 2 mechaników dobrych, stacja diagnostyczna go przetrzepała i nic nie znaleźli :P A po za tym niewielki dowód że auto jest jak najbardziej sprawne to taki że o własnych siłach przyjechał z pod Belgi :)
klee
Nowicjusz

17 Gru 2010, 23:39

Napewno JTD??Z tego co sie orientuje to w Bravo było dopiero od 1999roku.
Barol
Awatar użytkownika