Jakie polecacie SPORTOWE samochody do 30tys

21 Lut 2010, 14:58

MajkPZM napisał(a):powiedział ten, który jezdzi focusem
nieistotne czym, gdyż nie zmienia to faktu :idea:
Prawda jest taka że Lancer czy Impreza bledną w cieniu BMW 850i czy Corvetty ZR1 (oczywiście 30 tys na taką nie wystarczy)
Ta Beemka z automatem, to rzeczywiście nie bardzo, nie zauważyłem w opisie więc dałem link do wersji z automatem :oops: Z manualna szóstką to spokojnie daje rady.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8
0

21 Lut 2010, 15:04

krikus napisał(a):
MajkPZM napisał(a):powiedział ten, który jezdzi focusem
nieistotne czym, gdyż nie zmienia to faktu :idea:
Prawda jest taka że Lancer czy Impreza bledną w cieniu BMW 850i czy Corvetty ZR1 (oczywiście 30 tys na taką nie wystarczy)
Ta Beemka z automatem, to rzeczywiście nie bardzo, nie zauważyłem w opisie więc dałem link do wersji z automatem :oops: Z manualna szóstką to spokojnie daje rady.

Sam powiedz, nigdy nie jechałes ani STI ani EVO ani Corvetty ZR1 czy BMW 850i.
W zimie nawet Ferrari Enzo nie podoła za STI czy EVO, to samo na szutrowych drogach. Dla mnie szybka jazda po autostradzie nie jest sportem, sport to jakies czasówki/upalania itp. Zresztą trudno zestawiac obok siebie auta za poł miliona z autami za 200tyś.

Jesli ktos twierdzi, że Impreza i Lancer nie są samochodami sportowymi to jest zielony w temacie motoryzacji, co w Twoim przypadku wcale mnie nie dziwi.

Phi, sprawdzwdziłem i takie BMW 850i 0-100 robi w 6.9sec ( 300koni ). 300konne Imprezy i Lancery 0-100 robią w granicach 5sec:), nie wspominając o trakcji i innych waznych aspektach takie bmw poprostu nic poza wyglądem i unikalnoscią sobą nie reprezentuje.
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków
0

21 Lut 2010, 15:15

Te całe STI i EVO to nawiązują do stylistyki "majteczki w kropeczki" Przecież to zwykłe ospojlerowane i pooklejane osobówki z mocniejszym silnikiem.
A przykładowe 850i jest dopracowany nie tylko technicznie ale i stylistycznie.

MajkPZM napisał(a):sport to jakies czasówki/upalania itp
Tak, ale prywatna osoba kupuje auto dla siebie a nie zawody o puchar :idea:
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8
0

21 Lut 2010, 15:30

Ciekawy jestem jak 850i prowadzi się w zakręcie w porównaniu do STI czy EVO.
krikus napisał(a):prywatna osoba kupuje auto dla siebie a nie zawody o puchar :idea:

I tutaj pojawia się kolejny plus Imprezy czy Lancera. Są o wiele bardziej praktyczne od BMW. Są 4 drzwiowe, mają normalny bagażnik, można nimi wygodnie podróżować w 4 osoby.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin
0

21 Lut 2010, 15:48

krikus napisał(a):Te całe STI i EVO to nawiązują do stylistyki "majteczki w kropeczki" Przecież to zwykłe ospojlerowane i pooklejane osobówki z mocniejszym silnikiem.
A przykładowe 850i jest dopracowany nie tylko technicznie ale i stylistycznie.

MajkPZM napisał(a):sport to jakies czasówki/upalania itp
Tak, ale prywatna osoba kupuje auto dla siebie a nie zawody o puchar :idea:

:grin: przeciez auto sportowe kupuje się po to zeby go wykozystywac tak jak nalezy, nawet nie masz pojęcia jak duzo osob, które mają Prosiaki jezdzą po torach, znam duzo osob, które mają porsche i uzytkują na codzien, a w wekendy smigają po torach.

Nie masz bladego pojęcia o samochodach sportowych ( niby skąd masz je miec? ), więc jedyny aspekt, który mozesz oceniac to wygląd, i nawet Ci to dobrze wychodzi bo jak by postawic takie EVO przy takim BMW 850i i zapytać KOBIETY, która się nie interesuje motoryzacją, które z tych 2 aut jest bardziej sportowe to bez wątpienia powie, że BMW.
Ostatnio edytowany przez MajkPZM, 21 Lut 2010, 21:29, edytowano w sumie 1 raz
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków
0

21 Lut 2010, 20:58

MajkPZM napisał(a):Nie masz bladego pojęcia o samochodach sportowych ( niby skąd masz je miec? ), więc jedyny aspekt, który mozesz oceniac to wygląd, i nawet Ci to dobrze wychodzi bo jak by postawic takie EVO przy takim BMW 850i i zapytać KOBIETY, która się nie interesuje motoryzacją, które z tych 2 aut jest bardziej sportowe to bez wątpienia powie, że BMW.
Tak tak a słonie latają :mrgreen: było by na odwrót :cool:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi RS 6 Avant V8-Biturbo 4.0 TFSI 560 KM i 700Nm
    Nowe Audi RS 6 Avant to symbol technicznych możliwości jutra. Nowy model jest lżejszy i silniejszy niż jego poprzednik, a jego osiągi są jeszcze lepsze. Od zera do 100 km/h przyspiesza w czasie 3,9 s, a na życzenie klienta ...

12 Sie 2015, 10:15

Nowy Opel Tigra jest ładny :roll:
Jgorekk
Nowicjusz

Auto: Nie mam
0

12 Sie 2015, 10:18

BMW 850i :bored:
Jgorekk
Nowicjusz

Auto: Nie mam
0