Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Raczej nie ma się do czego przyczepić.100power napisał(a):czasami potrafi spaść nawet do 1.5bar a czasami jest 2 bar
No to przydała by się kolejna wymiana. Na poprzednim oleju jeździłeś 5 lat i teraz masz tego skutki100power napisał(a):Dodam jeszcze że kolor oleju w tej chwili na bagnecie jest ciemny prawie czarny
Dobry ale możesz też spojrzeć na Valvoline one są w dobrej cenie i jakościowo są ok. Nie rz stosowałem.100power napisał(a):myślę nad Liqui Moly 10w40 czy to dobry wybór ?
Nie wiem ile km przez ten czas zrobiłeś ale olej też się starzeje. Generalnie w benzynie olej na bagnecie nie powinien być czarny po tak małym przebiegu ale u ciebie pewnie zadziałały po wymianie skutki myjące oleju i oczyszczając silnik szybko zmienił się w czarny. Po kolejnej wymianie powinien być dłużej klarowny100power napisał(a):A o jakich skutkach mówisz że 5 lat nie zmieniałem i teraz są tego skutki ?
I patrz . Włączasz światła , spada napięcie w instalacji to i wskażnik niejako oszukuje. Nie jest dokładny . Tak naprawdę to tylko i wyłącznie podłączenie manometru do magistrali olejowej da Ci pogląd jakie jest w danej chwili ciśnienie oleju w silniku . Manometr ( nie jakiś tam made in china ) jest urządzeniem mechanicznym niezależnym od napięcia w instalacji. Ten wskażnik na który tak usilnie patrzysz prawdy Ci nie powie.100power napisał(a):jeszcze jest coś takiego że jak włączę światła to ciśnienie na wskaźniku spada o 0.2bar.
[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
No co Ci chłopie odpowiedzieć ? Wsadziłeś chociaż rękę do tego czujnika ciśnienia ? Nic mi logicznego nie przychodzi do głowy aby wytłumaczyć związek ze stuknięciem a spadkiem ciśnienia .100power napisał(a):od momentu kiedy stuknąłem przodem auta w niski murek spadło na 3 bary.
Baza z danymi technicznymi samochodów marki AUDI. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne AUDI