Jakie radio cb i antenkę kupić?

10 Maj 2013, 19:27

witam wszystkich forumowiczów. :) Jak juz juz w tytule napisałem proszę o poradę.Potrzebuję kupić radyjko z antenką za w miarę niewielkie pieniądze do drugiego auta osobowego żony(yaris).Autem tym jeżdżę sporadycznie i dlatego żeby nie przekładać zestawu chciałbym dokupić drugie.Mam alana 102 i antenę magnesową Sirio Ml 145.Ogólnie z tego zestawu jestem zadowolony,spisuje sie całkiem dobrze.Polecano mi Unidena 520 i jakąś nie dłuższą niż 1 metr antenę.Może ktoś doradzi mi coś tańszego a zarazem dobrego,tym bardziej,ze będę tylko ja z tego korzystał i od czasu do czasu.Czekam na podpowiedzi i z góry bardzo dziekuję.Pozdrawiam
cezakoz
Nowicjusz

Prawo jazdy: 22 02 1995
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Honda Civic Ufo
Silnik: 1800
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012

19 Maj 2013, 14:18

Witam :Chciałem zakupić radyjko z rodziny Unidena.Jednak mimo to ,ze nie posiada ono zezwolenia na korzystanie to zrezygnowałem z tego modelu.Czy możecie podpowiedzieć jakie wybrać żeby było również dobre jak Uniden.zastanawiałem się nad Lafayette Atena,President Teddy lub coś z rodzaju TTI TCB.Dodam że ma to być radyjko za niewielki pieniądze i będzie z antenką Sirio ML 145.Może ktoś ma któryś z tych modeli i może coś podpowiedzieć.Czekam na info i wielkie dzięki.Szerokości :D
cezakoz
Nowicjusz

19 Maj 2013, 14:58

Ja mam TTi TCB 880 - mimo, że w necie można spotkać opinie, że to badziewie, to ja tego powiedzieć nie mogę. Antenkę tez mam Sirio PL145, chyba 1,5 metra na magnesie. Robi to dość fajnie i w mieście i poza miastem. I co dziwne, w mieście, mimo, że antenka jest 1,5m, to nie zbiera zakłóceń. A po mieście jeżdżą trolejbusy, więc te zakłócenia powinny być z trakcji. No chyba, że mam tak ustawionego squelcha, że poprostu nie słyszę tych zakłóceń. No i podoba mi się w tym radiu to, że w gruszce ma przyciski od zmiany kanałów i blokadę przełaczania kanałów oraz że można podsłuchiwać drugi kanał.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

19 Maj 2013, 17:09

Dzięki wielkie za odp.Też zastanawiam się nad tym modelem bo ma dużo fajnych funkcji.
cezakoz
Nowicjusz

19 Maj 2013, 23:46

Zobacz też mało chyba popularne radyjki Yosan Turbo. Cena podobna, ale chyba fajniejsze jest. Nie wiem niestety jak z jego opiniami.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

14 Paź 2013, 11:11

Polecam radia marki yosan bardzo dobrze działają i można kupić za rozsądną cenę. Antena marki SIRIO i lecisz jak wściekły :D
jezyk403
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gorzów
Auto: Mitsubishi Lancer 2.0DiD
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2010

16 Lip 2014, 20:43

Ja słyszałam, że CB radia Sirius-108 od Telefunken są bardzo dobre mają automatyczną i ręczną blokadę szumów co jest bardzo przydatne w trasie. Z tego co wiem można je dostać w Media Markt i chyba Media Expert ale nie jestem pewna, Mieliście już styczność z tą firmą? Ja niedawno dowiedziałam się, że już kiedyś była na Polskim rynku i byli bardzo znani.
pietrucha5
Nowicjusz

Auto: peugeot

16 Lip 2014, 21:36

osobiście bym nie brał tego radia od Telefunken bo patrząc na parametry to jest głuche radio. I nic dziwnego że może się podoba innym bo jak ma trzeszczeć kiedy jest głuche :)
jezyk403
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gorzów
Auto: Mitsubishi Lancer 2.0DiD
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2010