Jakie radio Clarion vs Pioneer?

01 Paź 2015, 13:50

Witam, nosze sie z zamiarem zakupu radia do VW mk5, szukam 2-dinowego radia w powyższym przedziale nie chodzi mi o fabryczne rns'y gdyz nie zalezy mi na kierw. wielofunkcyjnej ani fis. Chciałbym żeby to radio zapewniało dobry dzwięk, miało wbudowana navi, bluetooth, pozwoliło na ew. przyszłą rozbudowę od wzmacniacz itp. I zeby współpracowało przez mirror link lub hdmi z moim Note3(głownie chodzi o spottify i aplikacje).

Moj typ poki co to Clarion NX404E lub AVIC-F50BT?
[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]

Co myślicie o nich ?

Czy tego typu samochodowe tuner dvb-t beda kompatybilne z tym radiem czy tylko orginalne clariona za ponad tysiaka? [link do oferty na Allegro wygasł]?
ori321
Nowicjusz

Auto: vw golf 5

20 Paź 2015, 13:14

ori321 napisał(a):Czy tego typu samochodowe tuner dvb-t beda kompatybilne z tym radiem czy tylko orginalne clariona za ponad tysiaka?

Odbierał stacje na pewno będzie, tyle że do sterowania stacjami będziesz musiał używać osobnego pilota. Z tego co wiem w przypadku kompatybilnego urządzenia będzie mógł chyba wszystko robić z radyjka.

Jak bym miał wybierać z tych dwóch to na pewno byłby to Clarion.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

21 Paź 2015, 07:29

Dzieki, kupiłem NX302E i jestem bardzo zadowolony z zakupu.
ori321
Nowicjusz

Auto: vw golf 5
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Koenigsegg Agera RS - wyjątkowy samochód
    Koenigsegg Agera RS to wyjątkowy samochód produkowany przez szwedzką markę Koenigsegg. Jest to jednen z najszybszych samochodów na świecie, zaprojektowany z myślą o oferowaniu niezapomnianych wrażeń z jazdy. ...