Jakie radio kupic z wysuwanym ekranem?

09 Sty 2017, 19:47

Witam. Szukam małej porady odnośnie radia z wysuwanym ekranem. Moje główne pytanie to: Czy takie radia mają dobrą jakość muzyki? Mają przydane dla mnie bajery jak rozmowy,Bluetooth, duży ekran, fajnie wyglądają choć mi nie chodzi głownie a wygląd a o jakość muzyki

Na oku mam:
Pioneer AVH-X7700BT
Pioneer AVH-X7800BT choć nie wiem jaka jest różnica miedzy nimi oprócz jednej cyferki
Co myślicie o tym radiu?

Dodam ze mam 6 głośniki + 1 subwoofer bez wzmacniacza a to radio ma wyjścia na 4. I drugie pytanie czy ta moc którą daje radio wystarczyła by na tą ilość głośników + subwoofer bez wzmacniacza?

Z góry dziękuje :)

Pozdrawiam
oskar1415
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 05 2014
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: VW Golf 3
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

10 Sty 2017, 14:12

oskar1415 napisał(a):Pioneer AVH-X7800BT choć nie wiem jaka jest różnica miedzy nimi oprócz jednej cyferki
To model z zeszłego roku 2016.

Generalnie fajny sprzęt :)

To że masz 6 głośników mało mówi chodzi tu bardziej o moc jaka one mają i czy do przednich masz założone zwrotnice bo zakładam że z przodu masz ich cztery a z tyłu dwa.

Subwoofer Jakiej jest mocy? Myślę że tu bez wzmacniacza się nie obejdzie.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

10 Sty 2017, 21:10

Kacper napisał(a):To model z zeszłego roku 2016.

Czyli rożni się tylko rokiem a funkcje ma wszystkie takie same albo jakieś nowe?

Kacper napisał(a):Generalnie fajny sprzęt

Sprzęt fajny, zgadza się ale jakość muzyki jest mi również ważna :)

Z tyłu :
MAC-AUDIO APM Fire 20.3 20cm
+ tuba Pioneer TS-WX20LP (nie wiem ile watt) aktiv-subwoofer wiec wzmacniacz odpada. Musiał bym kupić inny subwoofer

A z przodu nie pamiętam wiem ze były to 2 głośniki wysoko tonowe 10cm + 2 niskotonowe a opakowania już chyba nie posiadam

Tak z przodu mam 4 głośniki chyba bez zwrotnicy. Nigdy o tym nie słyszałem. Oryginalne kable zostały w środku i podłączyłem pod nie przednie głośniki tylko do tyłu musiałem pociągnąć dodatkowe kable które wpiąłem gdzieś w kostkę.
oskar1415
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 05 2014
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: VW Golf 3
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 1996

15 Sty 2017, 14:06

oskar1415 napisał(a):tuba Pioneer TS-WX20LP (nie wiem ile watt) aktiv-subwoofer wiec wzmacniacz odpada
Aktywny podłączasz bez wzmacniacza ponieważ ona ma już wbudowany wzmacniacz w obudowie.

oskar1415 napisał(a):Tak z przodu mam 4 głośniki chyba bez zwrotnicy. Nigdy o tym nie słyszałem.
Zwrotnica pozwala na podział sygnału docierającego do głośników na kilka węższych pasm, z których każde jest następnie odtwarzane przez odpowiedni głośnik. Tym samym jesteśmy w stanie wydobyć czystszy i wyraźniejszy dźwięk.

oskar1415 napisał(a):MAC-AUDIO APM Fire 20.3 20cm
Te głośniki mają w RMSie 70W.

Myślę że możesz cały zestaw podłączyć do radia bez dodatkowego wzmacniacza oczywiście nie podgłaszaj na full bo przez tylne głośniki można w ten sposób spalić końcówkę mocy, ale mając aktywny subwoofer powinien ten zestaw całkiem ładnie grać.

To co możesz zrobić to założyć zwrotnice do przednich głośników i ewentualnie odpowiedni wzmacniacz dwukanałowy do tylnych głośników.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyższy poziom bezpieczeństwa - Dacia Duster
    Duster jest wyposażony w szereg systemów, które przyczyniają się do lepszej ochrony pasażerów. Samochód ma wzmocnioną konstrukcję: nowe podłużnice o większej grubości (+0,2 mm) wykonane ze stali ...