Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
karlone napisał(a):nie za bardzo zrozumiałem, chcesz żeby radio grało bez kluczyka??? bo jeśli tak, to daj sobie spokój. Nie będziesz jeździł przez np tydzień i nie odpalisz auta, bo radio cały czas bierze prąd nawet jak jest wyłączone, dlatego ma zasilanie tylko wtedy gdy jest kluczyk w stacyjce. Jest jeszcze przewód ciągle pod napięciem +12V i on podtrzymuję pamięć radia.
Luke16 napisał(a):karlone napisał(a):nie za bardzo zrozumiałem, chcesz żeby radio grało bez kluczyka??? bo jeśli tak, to daj sobie spokój. Nie będziesz jeździł przez np tydzień i nie odpalisz auta, bo radio cały czas bierze prąd nawet jak jest wyłączone, dlatego ma zasilanie tylko wtedy gdy jest kluczyk w stacyjce. Jest jeszcze przewód ciągle pod napięciem +12V i on podtrzymuję pamięć radia.
Kolego co ty za bajki opowiadasz??? We wszystkich autach i nie tylko mam podłączone na stałe i jakoś akumulator nidy mi się nie rozładował
Kolego i straciłeś 30zł po to tylko że elektryk rozciął zółty kabel wychodzący od radia i połączył go z czerwonym i tyle radio ma wówaczas stały prąd i gra bez kluczyka.... i za pewne żadnego bezpiecznika nie wymienił skoro radio grało wcześniej chyba że sam go upalił...