Jakie śruby do kol-vovlo s60 2002r?

02 Lis 2009, 14:12

Witam zastanawiam się nad zmianą kół na zime z aluminiowych na stalowe, słyszałem że śruby od alumów i stalowych różnią się. Ja obecnie mam stożki , a jeśli kupie stalowe to będę potrzebował chyba grzybków, ale nie wiem czy volvo takie w ogóle produkuje. Podobno część ludzi nie zmienia śrub ale mi polecono kupić nowe z ryzykiem ze mogą mi przyjść takie same jak mam czyli stożki. W sklepie sprzedawca w ogóle nie orientował się w tym wiec postanowiłem założyć tutaj nowy temat i zapytać was co powinienem zrobić i czy jest 1 czy 2 rodzaje. Osobiście zaczynam wątpić w "taniość" zmieniana kol na stalowe bo wyjdą mnie prawie tyle co bym kupił jakieś aluminiowe (mało kilometrów robię wiec nie będę ich musiał piaskować co zimę) jakie jest wasze zdanie?
protector
Początkujący

Miejscowość: mazowieckie

02 Lis 2009, 14:25

Podjedź do oponiaży - oni Ci sprzedadzą właściwe śruby.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Masz problem z kodem do radia to pisz
    Rozkoduję prawie każde radio. Warunek to muszę znać numer seryjny , najlepiej przysłać wszystkie oznaczenia, znajdujące się na bocznej ściance twojego radia.