Jakie stylowe auto za ~120tyś/

31 Sie 2007, 15:02

Witam jakie stylowe auto polecacie za ok~120tyś zł. To moje pierwsze auto. Interesuje mnie wszytko od suv do sportowych. Auto raczej używane chyba ze jakaś ciekawa propozycja nowych
HeeZooToO
Nowicjusz

Miejscowość: Zabrze

31 Sie 2007, 17:31

Od Suva do Sportowych... hmmm..

Ale mam tylko jedno pytanie jak trzeba zarabiać żeby móc wydać 120tys. na samochód... 8)
A wracając do tego do czego służy to forum, to jeśli szukasz czegoś stylowego to może Mercedes ML mnie wystarczyłby już za 91 tys. zł.

[link do oferty na Allegro wygasł]

Ale jeśli już koniecznie do tych 120 tys. zł

Nie będę nadmieniał, że dzisiejszymi dieslami się bardzo przyjemnie jeździ więc proponuję takie...

jeśli coś sportowego to może ok. 345 konna M3 za 96,5 tys. zł

lub jeśli ma być koniecznie za te 120tys. to może uciąć jeden tysiączek na paliwo...

To był niemiecki styl i pamiętajmy, że nie tylko te samochody są warte brania pod uwagę... np. VW Taureg, Audi Q7

A teraz angielski styl... Piękny X-Type...

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Jeśli szukasz porządnego ściganta to coś z japończyków... Np. Lancer za 115 tys.

Oczywiście warto również zainteresować się głównym konkurentem Lancera - Subaru Imprezą WRX STi...

Muszę przyznać, że w tej cenie jest zatrzęsienie samochodów...

Wiem, że to trochę głupia propozycja, ale mógłbyś zainwestować w jakiegoś amerykańskiego Muscle car-a, wyremontował i mógł szaleć pięknym stylowym zabytkiem, a że powstaje wir w baku to już inna sprawa...

Nie będę się rozpisywał, ale wybór masz ogromny, a to są samochody, które ja bym zakupił gdybym miał 120. tys....
Milwan

31 Sie 2007, 19:33

Ale mam tylko jedno pytanie jak trzeba zarabiać żeby móc wydać 120tys. na samochód... Cool

ja się jeszcze ucze to kasa rodziców. Dostałem się na studia i mam sobie wybrać auto do tej kwoty.

A co do aut. ML-nie rusza mnie
m3-very ciekawe
jaguar-jestem chyba na niego za młody
lancer- no tak lancer...zawsze o nim marzyłem ale chyba nie jestem na tyle wprawnym kierowcą żeby latać taką furą to samo się tyczy imprezy.

interesuje mnie:
range rover
no tak maseratti ale chyba z deka za stare niestety
tuareg i nic więcej nie trzeba mówić fantastyczne auto
alfa 159 fantastyczne auto piękne...
najbardziej prawdopodobny zakup
HeeZooToO
Nowicjusz

31 Sie 2007, 22:39

Ja jestem w tym samym wieku, ale żeby za dostanie się na studia rodzice dali mi z 1 tys. zł to był by dla nich znaczny wydatek... że tak się wyraże - inna klasa społeczna, a po drugie - żebym ja miał tylko takie problemy...
Może nie jestem zbyt bogaty, ale z częścią tych samochodów się spotkałem... :wink:

Range Rover - jeśli mieszkasz w mieście to jest to wielka "krowa" którą manewry w mieście to duży problem...

Maserati... - bardzo ciekawy samochodzik... 8)

Taureg - nieco mniejszy od Rang'a ogólnie bardzo cieawa alternatywa jeśli poszukujesz samochodu ogólnoużytkowego...

Alfa - piękna przednionapędówka (jeśli się nie mylę) na pewno sprosta twoim słowom o klasycznym samochodzie...

BMW 525d - ja bym rozglądał się za sedanem, ale kombi jest bardziej praktyczne...

Ale jeśli ma to być samochodzi którym chcesz jeździć parę lat to w zimie odpada Maserati... Range nie będzie zbyt wygodny w zatłoczonym mieście... Ja miałem małą stłuczkę w zimie i wiem że zawinił przy tym przedni napęd... Więc pozostaje Taureg lub BMW5...

Ale może Audi A4

Wychodzę z założenia, że lepiej kupić coś mniejszego, ale lepiej wyposażonego...

Życzę udanego zakupu - w razie wątpliwości zapraszamy nadal do tego tematu...
Milwan

01 Wrz 2007, 18:01

120 tys... weź sobie jakieś Cayenne Touarega albo XC90 z USA z full opcją.
Opel Astra III sedan...^^Gliwice RLZ**
Schwabschreiber
Początkujący

Miejscowość: ^^Ożarów Mazowiecki City^^ Passat 2,0FSi Vectra 1,9cdti Clio 1,2

01 Wrz 2007, 19:53

120tys dostać od rodziców to dużo:) mi dali tylko 10tys :) a co do samochodów to masz tutaj kilka propozycji:

Audi A6 S-Line

BMW 525 M-Pakiet

Nissan 350Z po lftingu

NIssan Murano

Audi AS4

Mówiłeś że nie Evo ale i tak ci dam link

Toyota Rav 4

Ford Excursion patrz jaki silnik:)

Porshe 911

Toyota Supra

Mazda RX-8

Subaru Impreza STi

BMW 745

Toyota Tj Cruiser

Infiniti FX35

VW Phaeton

Ford Mustang Cabrio

Ford Mustang Shelby

Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

01 Wrz 2007, 23:07

Jak rodzice dysponuja taka kwota to chyba na kazde studia sie mozna dostac :)
Pozatym za tyakie pieniadze to niewazne co bys kupił to bedzie full wypas.
Ja mysle ze jak ktos by miał taka kase to by nie siedzial na forum tylko gnał do jakiegos salonu po nówke sztuke.
tihomax
Początkujący

02 Wrz 2007, 09:59

Jak rodzice dysponuja taka kwota to chyba na kazde studia sie mozna dostac Smile

proszę cię nie dostałem się na studia z powodu układów i nie chodzę na żadną prywatną uczelnie :?
Ja mysle ze jak ktos by miał taka kase to by nie siedzial na forum tylko gnał do jakiegos salonu po nówke sztuke.

Nie ja w salonie kupie za tą kwotę np. Toyote Avensis a mogę kupić używane 2-3 letnie AUDI A6 AVANT S-LINE 2006rok z 2.0 Dieslem GPS pół skórzanymi kubłami itp. który wczoraj kupiłem 48 tyś przebiegu. Za 117 000 zł. I nie muszę się napinać żeby starczyło na opłaty. Co sądzicie o tym autku? Aha no i w automacie. Jeździ się fantastycznie gdy da się w palnik to można poczuć jak wbija w fotel. Znakomite przyśpieszenie. Strasznie się cieszę. Co po wiecie o tym aucie? Słyszałem że świetne i niezawodne auto. Gdy je zobaczyłem odrazu mi się spodobało. A po pierwszej jeździe byłem pewien że to jest to. No i się zdecydowałem. Teraz jestem szczęśliwym posiadaczem AUDI A6 S-LINE :wink:
HeeZooToO
Nowicjusz

02 Wrz 2007, 11:00

Stary za tą kase to ja polecam Mercedesa S klasy z roku 2000-2002 powiedzmy 400 cdi ;)

ps.gdybym mial tyle to kupilbym tego mesia gdyz BEZ GWIAZDY NIE MA JAZDY !!!
uczen19
Nowicjusz

02 Wrz 2007, 11:06

Mercedesa S klasy z roku 2000-2002 powiedzmy 400 cdi
za stary bez przesady za tyle kasy nikt przy zdrowych zmysłach nie kupi auta 7-5 letniego. Przynajmniej nie ja. Choć to Mercedes.
HeeZooToO
Nowicjusz

02 Wrz 2007, 11:27

to nie ten model co ci pokazałem??
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

02 Wrz 2007, 14:42

Hmm... mnie kręcą trochę inne auta niż RS6 ale to kwestia gustu. Dla mnie musi być LUKSUSOWE a dynamika to już ujdzie... ja za 120tys bym wziął Jakąś terenówkę albo np. Toyotę Avalon
Opel Astra III sedan...^^Gliwice RLZ**
Schwabschreiber
Początkujący

Miejscowość: ^^Ożarów Mazowiecki City^^ Passat 2,0FSi Vectra 1,9cdti Clio 1,2

02 Wrz 2007, 14:44

to nie ten model co ci pokazałem??

nie ja mam słabszy silnik (2.0 tdi) mniejszy przebieg (48 tyś) rok produkcji ja mam 2006 nie mam bixenonów tylko zwykłe xseny, ale za to mam fantastyczne kubły (recaro) i system audio Bosse
HeeZooToO
Nowicjusz

03 Wrz 2007, 23:08

spoko nie chciałem urazic to taki zarcik był.

Jak ktos chce auto na pokaz z audio i kubłami to akurat takie audi.
to zalezy czy chcesz miec auto czy super bryke.
Ale jak juz cos z uzywanych to bym brał merca diesla.
A dla szpanu to ford mustang
tihomax
Początkujący

04 Wrz 2007, 12:13

Auto jest do jeżdżenia w kubłach się super wygodnie siedzi a system audio super rzecz dla fana muzyki
HeeZooToO
Nowicjusz