Nie miałem do czynienia z tym producentem świateł dziennych. Diody mogą być znanego producenta, ale wszystko zależy od ich wykonania. Nawet najlepsza dioda nie będzie świecić, jak do wnętrza lampy dostanie się brud i wilgoć - a z racji na miejsce montażu lampa na pewno będzie narażona na ciężkie warunki.
W lipcu tego roku zakładałem u siebie światła dzienne Philips Daylight 9. Montaż tych świateł zajął coś koło godziny. Wyposażone są w sterownik (podobny jak ten w ogłoszeniu podanym przez Ciebie), który możesz podłączyć na dwa sposoby.
Pierwszy sposób to podłączenie masy oraz 12V po przekręceniu kluczyka czy odpaleniu silnika. Drugi to podłączenie minusa i plusa pod akumulator. Sterownik automatycznie włączy światła, gdy silnik odpali i napięcie na akumulatorze wzrośnie do około 14V. Jeden minus jest taki, że po zgaszeniu silnika światła świecą się jeszcze przez około 1-2 minuty - do czasu, aż napięcie akumulatora spadnie poniżej progu, przy którym mają się zaświecać (taki FollowMe
).
W komplecie były uchwyty antykradzieżowe - rzeczywiście jak je chciałem wyciągnąć, to uchwyty musiałem pogiąć, a potem prostować. Do tego dołączona szybkozłączka, żeby wpiąć się w 12V od świateł postojowych.
Cena świateł Philipsa wyższa, bo dałem za nie coś koło 230 zł. Ogólnie jestem z nich bardzo zadowolony, wilgoć nie dostaje się do środka, odpukać - nic na razie się nie dzieje.