Witam,
Tak jak w temacie, jakie polecacie przewody zaplonowe i świece do Cinquecento 700(chodzi mi jakiej firmy i parametry). Bo oostatnio to co 1 miesiac musze wymieniać przewody i swiece. Swiece ktore stosowalem to ISKRA i NGK i stwierdzam ze są one do du..... Wiec jakie mi polecacie??
Z gory dziekuje
Ja mam świece ISKRA i nie mam żadnych, nawet najmniejszych problemów. A dlaczego wymieniasz przewody i świece co miesiąc? Może problem wcale nie tkwi w nich
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Ja też stosuję Iskry i nie narzekam.A w dwóch autkach to mam nawet LPG.I też nie ma problemów.A jakie świece i przewody miałeś poprzednio,zanim zaczeły się te problemy?No i jak kolega wyżej - dlaczego co miesiąc wymieniasz przewody i świece?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
wymieniam je, ponieważ po miesiacu czasu praktycznie pali mi na jeden tlok, albo jak wjade gdzies w kałuże z wodą to tez jade na jednym tloku ((
Wiecie co to moze byc???
A może to jest wina cewki???
prawdopodobnie cewka do wymiany,możesz ją sprawdzić. Jak wjedziesz w kałuże tak może być ,objawiać . Sprawdz rezystancję cewki.nawet jak postoi do rana gdy pada deszcz też tak się może
Co kryje się pod nazwą akumulator i jak on naprawdę działa? Akumulator jest, w najprostszy sposób ujmując chemicznym źródłem i jednym z dwóch źródeł prądu w każdym samochodzie z silnikiem spalinowym. Drugim jest alternator lub prądnica (w wypadku starszych ...
[D] Magentis 2,0 CRDi / Vectra C 1,9 CDTi / 407 2,0 HDi / 75 2,0 CDTi Podstawowe kryteria zestawienia: - sedan segmentu D - silnik diesla o mocy ok. 130KM - manualna skrzynia biegów - modele z okolic 2005 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Kia Magentis 2,0 CRDi - 140KM - Opel Vectra ...
Cewkę możesz sprawdzić mierząc jej rezystancję, omomierzem. Jak nie dasz rady to zleć komuś.Sprawdz czy cewka ma połączenie z masą-omomierz, sprawdz rezystancję uzwojenia pierwotnego i wtórnego-czy się zgadza z wartościami jakie mają być.A koszt to gdzieś w granicach stówy, jak się nie mylę.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.