Jakie świece i przewody do Cinquecento

25 Wrz 2008, 15:16

Witam,
Tak jak w temacie, jakie polecacie przewody zaplonowe i świece do Cinquecento 700(chodzi mi jakiej firmy i parametry). Bo oostatnio to co 1 miesiac musze wymieniać przewody i swiece. Swiece ktore stosowalem to ISKRA i NGK i stwierdzam ze są one do du..... Wiec jakie mi polecacie??
Z gory dziekuje
kisiel103
Nowicjusz

• 25 Wrz 2008, 20:22

Witam. Proponuję założyć zgodnie z instrukcja a więc polskie. Polski samochód polskie świece,nie są wcale złe.
    stefan215
    Początkujący
    Awatar użytkownika

25 Wrz 2008, 20:30

Ja mam świece ISKRA i nie mam żadnych, nawet najmniejszych problemów. A dlaczego wymieniasz przewody i świece co miesiąc? Może problem wcale nie tkwi w nich
    Ostrożność nie jest tchórzostwem.
    Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
    Martoro
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

26 Wrz 2008, 15:45

Ja też stosuję Iskry i nie narzekam.A w dwóch autkach to mam nawet LPG.I też nie ma problemów.A jakie świece i przewody miałeś poprzednio,zanim zaczeły się te problemy?No i jak kolega wyżej - dlaczego co miesiąc wymieniasz przewody i świece?
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

27 Wrz 2008, 19:51

wymieniam je, ponieważ po miesiacu czasu praktycznie pali mi na jeden tlok, albo jak wjade gdzies w kałuże z wodą to tez jade na jednym tloku :(((
    Wiecie co to moze byc???
    A może to jest wina cewki???
    kisiel103
    Nowicjusz

27 Wrz 2008, 20:06

prawdopodobnie cewka do wymiany,możesz ją sprawdzić. Jak wjedziesz w kałuże tak może być ,objawiać . Sprawdz rezystancję cewki.nawet jak postoi do rana gdy pada deszcz też tak się może
    rikiMor0102
    Aktywny
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
    Miejscowość: góral podbeskidzia
    Prawo jazdy: 01 08 2005
    Auto: Opel Kadet 1,6 Opel Corsa 1,4

28 Wrz 2008, 18:57

A jak można sprawdzic rezystencje cewki??? A ewentualnie ile kosztuje ta cewka???
    kisiel103
    Nowicjusz

28 Wrz 2008, 19:05

Cewkę możesz sprawdzić mierząc jej rezystancję, omomierzem. Jak nie dasz rady to zleć komuś.Sprawdz czy cewka ma połączenie z masą-omomierz, sprawdz rezystancję uzwojenia pierwotnego i wtórnego-czy się zgadza z wartościami jakie mają być.A koszt to gdzieś w granicach stówy, jak się nie mylę.
    rikiMor0102
    Aktywny
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
    Miejscowość: góral podbeskidzia
    Prawo jazdy: 01 08 2005
    Auto: Opel Kadet 1,6 Opel Corsa 1,4