Mam zamiar zakupić w niedalekiej przyszłości (na wiosnę) auto. Orientuję się mniej więcej w cenach samochodów lecz to nie wystarczy. Nie miałem nigdy auta także moje doświadczenie jest na tym polu zerowe. Mam rodzinę także przydałby się jakiś 4 drzwiowy sedan, w miarę pojemny
Biorę na razie pod uwagę takie pojazdy jak:
-Volkswagen Passat B5 (rocznik około 1998/99, przebieg około 120 tyś km., silnik benzynowy 1,8, krajowy lub sprowadzony, 4-drzwiowy)
-Volkswagen Polo Classic (silnik 1,8, przebieg do 100 tyś. km, rocznik około 1999 lub 2000)
-Opel Vectra (1998r, przebieg do 120 tyś. km, silnik 1,8 lub 2,0, 4-drzwiowy)
-Opel Astra II
Ważne jest oczywiście aby nie był zbyt drogi w utrzymaniu. Spalanie, niezawodność, zawieszenie, praca silnika a przede wszystkim części. Chciałbym wiedzieć czy te przykładowo podane przeze mnie modele są godne uwagi. Być może ktoś sądzi że tymi modelami nie warto się interesować. Dlatego proszę Państwa o wszelkie opinie na temat tych aut a także o wyrażenie opinii na temat samochodów w takich cenach sprowadzanych z zagranicy. Czy są one faktycznie w takim dobrym stanie jak reklamują je ludzie zajmujący się sprowadzaniem aut.