Jakie Zaówki Wybrać (Białe Swiatło)

06 Paź 2010, 09:27

Witam Mam pytanie chce kupić sobie żarówki Do golfa III tylko właśnie nie mogę się zdecydować które z nich ? Chce mieć Białe światło a nie żółte po prostu podobne do Xenonów ..I drugie pytanie czym takie żarówki się różnią ? za 68 zł Niż te zwykłe za 8zł Xenon Effect ?

Białe Światło Xenonowe Które Z nich? Ta Są Philipsa

BV Bluevison

NG Nightguide

GT Power2night

VP Visionplus

Słyszałem Że Osrama Nightbreaker są też świetne ..Ale chce znać wasza opinia
MartinV
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

06 Paź 2010, 11:40

MartinV napisał(a):czym takie żarówki się różnią ? za 68 zł Niż te zwykłe za 8zł Xenon Effect ?

Te za 8 zł dają niebieskie światło, w którym niewiele na drodze widać. Te za 68 zł dają światło o barwie bardzo zblizonej do białej i świetnie oświetlają drogę.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

06 Paź 2010, 11:56

Kubuch napisał(a):
MartinV napisał(a):czym takie żarówki się różnią ? za 68 zł Niż te zwykłe za 8zł Xenon Effect ?

Te za 8 zł dają niebieskie światło, w którym niewiele na drodze widać. Te za 68 zł dają światło o barwie bardzo zblizonej do białej i świetnie oświetlają drogę.

Hmm no okey :) To teraz które mam wybrać waham sie nad Osram Nightbreaker/Philips Blue Vision ..Które dają lepsze światło i bielsze oczywiście a nie ala żółte
MartinV
Nowicjusz

06 Paź 2010, 16:22

Wystarczy wejść na stronę Osram i zobaczyć - obecnie są żarówki NightBreaker Plus. Ja je mam i to co piszą jest prawdą - przed samochodem jest snop białego światła i świecą o wiele dalej niż standardowe. Niestety nieprawdą jest to co piszą o ich wytrzymałości - ja na jednym komplecie jeździłem przez rok czasu, z tym, że w ciągu całego roku robię ponad 20 tyś. km. Bardzo dobrze też jeździ się na tych żarówkach jak jest ciemno i pada deszcz.
Co do Philipsa, to coś mi się zdaje, że ostatnio schodzi na psy - nic nowego nie wymyślili, a i to co reklamują , to nie do końca prawda - Blue Vision wcale nie dają niebieskawego światła, tylko świecą prawie na biało - jak piszą podobno żaróweki te dają światło barwy dziennej 4oooK. Niestety- barwa dzienna zaczyna się dopiero od 5oooK. 4000K to jest światło lekko żółte, przechodzące w biel. No i ich żywotnośc jest bardzo króciutka.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

07 Paź 2010, 11:14

Hmm a mam jeszcze 1 pytanie Zastanawiam Sie Nad Kupnem Philips Diamond Vision 5000k - do świateł drogowych i Osram NightBreaker ..Ale słyszałem że Diamond nie posiada homologacji wie ktoś dlaczego ?
MartinV
Nowicjusz

07 Paź 2010, 11:30

Dlatego, ze Philips nie produkuje takich żarówek - to chińska ściema.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SUV’y w rozmiarze XL od Lexusa
    Największym samochodem klasy SUV, sprzedawanym przez Lexusa w Polsce jest cieszący się dużą popularnością model RX. Tymczasem na rynkach światowych – w tym za naszą wschodnią granicą – marka oferuje dwa jeszcze ...

07 Paź 2010, 13:04

Najlepsze obecnie żarówki pod każdym względem to Philips Premium,ok 32 zł.szt.

[ Dodano: 7 Październik 2010, 16:46 ]
Poza tymi ,dobry zakup to:BOSCH H7/30 zł------Carrefour H7/12 zł------Osram Standard/20 zł-------Hella standard/15 zł.Osram Night Breaker są słabsze od Philips Premium a troszeczkę droższe.Najmocniejsze są Philips X-Treme Power ,co prawda ,ale od Premium tylko niezauważalnie,dużo ładniej opakowane i kosztują ok.172 zł za komplet(do tego potrafią oślepiać innych kierowców).
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

16 Paź 2010, 14:03

Ja mam małe sprostowanie dotyczących żarówek Philipsa - napisałem maila do Philips Polska i oto co mi odpisali nt żarówek Diamond Vision - "Zarowki Diamond Vision zostaly wykluczone z obrotu na rynku UE. Nie mamy dokladnych informacji na ten temat, ale prawdopodobnie natezenie światla przekracza dopuszczalne normy."
Wysłałem też prośbę o info nt żarówek Philips Crystal Vision - oto odpowiedz : "Nawiazujac do wiadomosci, zarowki Crystal Vision są produktem Philipsa,
natomiast oficjalnie sa one przeznaczone tylko na rynek azjatycki oraz w
USA."

Tak więc sumując - nie można używać żarówek Philips Diamond Vision oraz Philips Crystal Vision w samochodach - nie mają one homologacji.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika