Jakie żarówki? Hyundai i30 (2011)

24 Mar 2021, 13:00

hej,

od jakiegos czasu nie mogę się zdecydować nad żarówkami - konkretniej h7 (soczewka) i W5W (pozycyjne)

zależy mi na tym by dobrze świeciły
ale też i by dobrze wyglądały (widziałem ktoś kiedyś włożył chyba LEDy do peugeota 206 i to ładnie wyglądało), nwm by wyglądały jak np. xenony
Dlatego zastanawiają mnie Philips Colorvision w kolorze fioletowym, ewentulanie osramy night breakery
W5W zastanawiają mnie osramy niebieskie
kupiłem w tesco osramy original i nie wiem czy sens je wkładać? dałem się wyr*chać, ponieważ za jedną dałem 15 zł. (h7) i nwm czy sens je wkładać czy zachować na wszelki wypadek?
nie interesują mnie LEDy.

Jakie żarówki jest sens kupować i wkładać?
heniaxd
Nowicjusz

24 Mar 2021, 13:26

Żarówki H7 zachowaj sobie na wszelki wypadek na wymianę warto jedną wozić w samochodzie.

Co do samych żarówek to fajnie świecą takim białym światłem zwykłe postojówki W5W które są całe niebieskie. Miałem takie Philipsa jak dobrze pamiętam i ładnie na biało świeciły.

Jeżeli chodzi o same żarówki h7 to tu jest sporo ich do wyboru. Musisz jednak pamiętać że żadna z nich nie będzie świeciła jak prawdziwy ksenon i tu najlepiej dobierać takie które świecą mocniej ale trzeba mieć tez na uwadze to że ich żywotność jest wtedy krótsza. Ty masz ledy do jazdy dziennej więc takie żarówki mocniejsze +50 i więcej powinny spokojnie wytrzymać do około 1,5 roku.

Ciekawą propozycją są Osram Night Breaker Laser ale u mnie lepiej się sprawdziły Bosch +120% Gigalight które wytrzymały 1,5 roku. Oba zestawy są w podobnej cenie.

Pamiętaj, że takie żarówki które świecą światłem bardzo białym lub zbliżonym do niebieskiego będą miły złudne wrażenie że lepiej świeca, a w rezultacie ich zasięg będzie mniejszy.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault Spider
    Renault Spider to samochód sportowy, który stawiał na mocne wrażenia z jazdy. Już podczas prezentacji na salonie w Genewie w 1995 roku Spider wywołał zaskoczenie i zadziwienie. Opracowany przez Renault Sport ...