Jakie żarówki kupić?

16 Paź 2009, 18:37

witam, właśnie spaliła mi się żarówa w BMW H7 no i mam problem... co wybrać co kupić .... nieinteresują mnie żarówki made in china BLUE.

Mam max powiedzmy ok 70zł na żarówki... Chciałbym żeby dawały światło a la Xeon- ale bardziej białe niż niebieskie. na necie widze osrama w miare tanio... ale co polecacie? może jakieś foty porady ;)
infor7
Nowicjusz

16 Paź 2009, 23:38

Philips BlueVision
[link do oferty na Allegro wygasł]
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

17 Paź 2009, 22:29

osram, philips do 6000K i będzie OK
pozdr
az td4
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

19 Paź 2009, 19:25

Zdecydowanym zwycięzcą testu przeprowadzonego w laboratorium uniwersytetu w Darmstadt została żarówka o symbolu H7 BOSCH(30 zł za komplet :grin: )Na drugim miejscu PHILIPS Night Guide (60 zł za komplet),trzecie miejsce OSRAM Night Breaker(56 zł.kpl).PHILIPS Bluevision 79 zł okazał się totalną porażką (przedostatnie miejsce czyli 14-te przed UNITEC-iem 12 zł kmpl..O ile BOSCH zdobył 342 pkt to ten Philips tylko 201 pkt a najgorszy UNITEC 197 pkt.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

20 Paź 2009, 16:18

wielkie dzięki koledzy za rady !!
infor7
Nowicjusz

21 Paź 2009, 13:27

friluś1 napisał(a):osram, philips do 6000K i będzie OK
pozdr
az td4

6000k ma xenon do którego potrzebne są przetwornice napięcia a kolega chce zwykłe h7 :)
arielwrx
Nowicjusz

Miejscowość: Gliwice
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Samochodem w góry na narty
    W górach jeszcze zima więc wiele osób wybiera się w tym czasie w góry, by pojeździć na nartach czy snowboardzie. Kierowcy powinni jednak odpowiednio przygotować się do takiej podróży, aby w bezpieczny ...