Jakie żarówki polecacie?

16 Kwi 2011, 17:49

piotrpz87 napisał(a):Witam koledzy.
Mam pewien problem ze swiatłami (słabo świecą) i chciał bym na poczatek zacząć od wymiany żarówek.
Posiadam H4 60/55W i teraz kwestia jake kupić lub jakiej firmy byście polecili?
Byłem dzisiaj w markecie i oglądałem Boscha i Philipsa (+30% światła) - czy wybrać któreś z tych - co o nich sadzicie?
Żadnych ala ksenon nie chce bo to lipa jest.

Jak szukasz lepszych żarówek niż nawet Phillips lub Osram. Żarówki które oferuje w cenach 21-34PLN wygrały testy Warszawskiego Instytutu Samochodowego
Ostatnio edytowany przez koraz-net000000, 17 Kwi 2011, 03:18, edytowano w sumie 1 raz
koraz-net000000
Nowicjusz

Miejscowość: Grodzisk Maz.

17 Kwi 2011, 19:27

A i ja dopiszę.
Najbardziej zadowolony byłem z Osram Silverstar ! Nightbreaker-y nie podchodziły mi podczas deszczy i mgły. Z resztą wytrzymywały do roku czasu. Na Silverstar nawet ponad 1,5 roku. Ale za to rozkład naprawdę białego światła rewelacyjny. We mgle byłem zaskoczony. Przebijały się pięknie, a i nie były bardzo widoczne snopy światła.
I jest takie twierdzenie, że każda żarówka z niebieskim filtrem słabiej spisuje się na mokrych nawierzchniach. Nie wiem jak Wy, ale ja potwierdzam. Na mokrym zdecydowanie lepiej spisują się Silverstary.

A i najważniejsze. Nic , nawet najlepsza super hiper LUX żarówa nie zastąpi porządnie umytego reflektora przed każdą nocną podróżą. Nie wytarty szmatą, ale umyty najlepiej pod bieżącą wodą.
Bałem się i nadal mam obawy co do aut na "F". Jednak HDI rekompensuje te obawy.
karola44-81
Początkujący

Miejscowość: Połaniec

06 Kwi 2016, 18:57

ja kupiłem i do swojego auta i do mojej małżonki tutaj [reklama] Cena bardzo przystępna a i chodzą już dość długo ;)
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 07 Kwi 2016, 13:13, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
kacperek98
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 07 2008
Auto: Focus

20 Gru 2016, 15:54

Najnowszy nabytek:
Zdjęcie
izydor
Początkujący

Miejscowość: Stolica

28 Cze 2017, 10:51

Ja za to do auta polecam te ŻARÓWKI. U mnie w astrze spisują się naprawdę świetnie i oczywiście świecą bardzo daleko.
Kamilxxx2
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 11 1993
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Opel Astra F
Silnik: X14XE
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1924

01 Mar 2019, 00:16

Mogę polecić ci sklep z którego sam korzystam czyli <reklama> .Znajdziesz tam wszystko czego potrzebuje twój samochód i motocykl.Od akumulatorów po oleje,żarówki również tam znajdziesz.polecam zajrzeć.
Ostatnio edytowany przez Kao, 01 Mar 2019, 08:51, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
Piotr325
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Odśnieżarka? Zachowaj bezpieczny odstęp!
    Niskie temperatury i opady śniegu powodują, że na ulicach często pojawiają się odśnieżarki i posypywarki. Chociaż nie są pojazdami uprzywilejowanymi, zachowanie pewnych środków ostrożności przez innych uczestników ...