Jakie żarówki?

11 Maj 2007, 19:18

Witam!
Mam CC900.... Moje światła świecą bardzo słabo. Po deszczu prawie nic nie widać. Słyszałem że dobre są białe żarówki tzn takie co świecą białym światłem.
Co o nich sądzicie? Widziałem że są one w niebieskim szkle.
Gagaryn
Nowicjusz

Miejscowość: TYCHY

11 Maj 2007, 19:56

Proponuję kupić sobie żarówki dobrej firmy które dają +50% więcej światła. Na te tańsze z niebieskim gazem w środku co niby świecą tak jak piszesz szkoda kasy. No chyba że nie zależy ci na widoczności tylko na wygladzie auta z przodu ala ksenon :lol:
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

12 Maj 2007, 07:25

Dzięki za radę o tych niebieskich ;)
A co powiecie na żarówki VisionPlus firmy Philips lub Silverstar +50% firmy Osram? Są po tej samej cenie (około 40zł) i obydwie dają "niby" 50% więcej światła.

A może lepiej dołożyć do BlueVision lub GT150?
Gagaryn
Nowicjusz

Miejscowość: TYCHY

12 Maj 2007, 12:07

Philipsy, Osramy te można kupić i umyj klosze reflektorów
Toyota, Honda, VW 3X tak
night
Nowicjusz

Miejscowość: okolice wawy

13 Maj 2007, 19:05

1. Upewnij sie ze plastikowe kostki polaczeniowe ktore zakladasz na żarowki sa w dobrym stanie i nie sa stopione od temp. ani zaoksydowane. Wtedy moze byc slaba masa i zadna zarowka nie zaswieci dobrze.
2. Upewnij sie ze ustawienie swiateł jest prawidłowe i nie swieca Ci gdzies po rowach czy po drzewach.
3. Jesli spelniasz dwa powyzsze warunki to podobnie jak moi przedmówcy odradzam tanie pseudo xenony zenony i inny szmelc. Chyba ze lubisz wyrzucac pieniadze w błoto.
4. Kup sobie Osram Silverstone lub Philips BlueVision lub GT150. Naprawde bardzo dobre żarówki a Philips doskonale wypadł w ostatnim tescie w Autoświecie.

pozdrawiam
Krytyk jest jak samochód: im gorszy, tym więcej robi szumu.
kenny
Nowicjusz

Miejscowość: Cieszyn

15 Maj 2007, 10:04

Proponuje zarowki Hella
Servis Calibra
mikas24
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawiercie

18 Maj 2007, 19:48

:!: z doświadczenia wiem że nie warto kupować taniej tandety i różnego rodzaju podróbek, tylko firmowe żarówki dadzą prawdziwą jakość i satysfakcje, oczywiście wiadomo że to więcej kosztuje!!!!!!!!
pozdrowienia.
misiek
Początkujący

Miejscowość: london,vw passat ,1.9 TDI 90KM