Jakie żarówki?

27 Wrz 2016, 23:45

Zamierzam zmienić żarówki w mojej Octavii 1 i zastanawiam sie jakie wybrac? Oczywiście h4
Aktualnie mam philipsa +30 ale juz z dwa lata jeżdżą i czuć ze są słabsze. Jeżdżę dużo w nocy po nie oświetlonych drogach . Co byście polecili? Myślałem nad philipsami +130 . Wiem ze beda mniej żywotne niz te co mam tera. I tez zależy mi na tym by podczas deszczu dawały rade.
ace
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 12 2012
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Skoda Octavia I
Silnik: 2.0 8v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

28 Wrz 2016, 14:50

Polecam Osram NIghtBreaker, ewentualnie Tungsram 120%. Znakomicie doświetlają drogę podczas deszczu!
zielonek
Aktywny

Auto: P 206

16 Paź 2016, 00:08

Osram zdecydowanie. W kategorii jakość/cena wypadają najlepiej. W samym ostatnim roku bodaj dwa testy "Auto Światu" wygrały.
izydor
Początkujący

Miejscowość: Stolica

15 Lis 2016, 11:45

Ja z swojej strony mogę polecić żarówki samochodowe Philips , które udało mi się kupić w dobrej cenie na [reklama] Oczekiwałem jak najdłuższego pasma oświetlenia drogi jak najjaśniejszym światłem. Nie zawiodłem się i produkt spełnia moje oczekiwania.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 15 Lis 2016, 23:49, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
adrians85
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 15 06 2004
Auto: Toyota camry

15 Lis 2016, 23:56

Jeżeli cenisz sobie dobre światło na drodze, to musisz mieć żarówki podrasowane, czyli "+...%" Obecnie najmocniejsze na rynku są Philipsy X-treme vision +130%. Reszta firm oferuje najmocniejsze +120%. Oczywiście tak jak wspomniałeś, takie żarówki mają krótszą trwałość. Ale w zamian mamy dużo więcej lepszego światła.
A jak chcesz się zagłębić w temat, to ja proponuję ostatnią gazetkę Poradnik Auto Świata - jest tam test chyba z 30 żarówek H4. I podane są wszystkie bardzo istotne dane. Jako wzorowe wyszły wspomniane Philips-y, potem +120% Ring Xenon Ultima ( mało znana firma na rynku polskim, ale dość dobra ), Tungsram Megalith Ultra oraz Bosch Gigalith Plus 120.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

24 Lis 2016, 12:31

Duży wybór ledów do samochodów mają na stronie [...] Porządna jakość za nieduże pieniądze. Trzeba im też oddać, że nie zarabiają na wysyłce, robią ją wyjątkowo tanio, nawet przy mniejszych zakupach. Sam kupowałem tutaj żarówki do świateł kierunku ostatnio i jestem zadowolony – służą okej póki co.
Ostatnio edytowany przez ArteK 24 Lis 2016, 12:48, edytowano w sumie 2 razy
Powód: Reklama usunięta, a post nie odpowiada na pytanie.
skowronek546
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 08 1984
Auto: audi A4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ekologiczny samochód – to może się opłacić
    Chociaż zanieczyszczenie środowiska to problem, z którym borykamy się już od lat, obecnie coraz więcej ludzi, firm i władz publicznych stara się coś z tym zrobić. Świadomość ekologiczna rośnie, a to jeden z głównych ...