Jakiego anglika kupić

16 Wrz 2016, 08:08

Witam, zastanawiam sie nad kupnem auta z Wielkiej Brytanii. Na samochód planuje wydać 5-6k, bo chyba później rejestracja będzie mnie kosztowała ok 2k więc na droższy mnie nie stać. Coś 5 drzwiowe bo mam dwójkę małych dzieci. Ostatnio podobają mi się Mazdy 6, ale czytałem, że diesle są awaryjne, a preferowałbym właśnie ropniaka. Ale jakby nie dało rady to może być benzyna skoro mało awaryjna. Saaby 9-3 też mi się widzą, podobno też dobre auta. Może polecicie coś innego jeszcze, najbardziej bym mnie cieszyło w skrzyni automatycznej, chociaż pewnie na anglika manuala bym się przestawił. Autem w trasy jeżdżę w weekend, a tak to na miasto po zakupy jakieś itp.
TomakSaid
Obserwowany

Prawo jazdy: 08 05 2006
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Ford Mondeo
Silnik: 1,9
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005
1

16 Wrz 2016, 11:50

Zadań głupie pytanie, ale nie prościej kupić auto z kierownicą po właściwej stronie za te budżetowe ~7k i 1k na pakiet startowy?

Zakładam oczywiście, że jesteś na kontynencie, nie w WB
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
0

16 Wrz 2016, 13:44

Autor tematu zapewne chcę kupić taniego anglika i jeździć nim w Polsce, na co zresztą pozwalają nasze przepisy... Jeśli o to chodzi, to jest skrajnie głupi i nieodpowiedzialny pomysł, a budżet jest na tyle niski, że szkoda zachodu.

No chyba, że mieszkasz w Anglii i tam będziesz użytkował auto, to inna sprawa.
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI
0

16 Wrz 2016, 16:53

Ludzie którzy rejestrują auta z Anglii bez przekładki w PL:
1. NIE STAĆ ich na dane auto
2. Za nic nie mają bezpieczeństwo swoje i inne
3. Chcą poszpanować "nowszym" modelem.

Takie mam zdanie o takich "biznesmenach" motoryzacyjnych i nie mam zamiaru pomagać w wyborze modelu i tylko będę odradzał wszystkie.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010
0

17 Wrz 2016, 13:58

Czemu bezpieczeństwo? Nikt nie każe wyprzedzać na trzeciego itp. Po prostu nie stać mnie na takie modele w tej cenie
TomakSaid
Obserwowany

Prawo jazdy: 08 05 2006
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Ford Mondeo
Silnik: 1,9
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2005
0

17 Wrz 2016, 14:01

To nie kupuj, tu pomocy nie znajdziesz. Żegnamy.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator jednostek mocy
    Najdzęściej używaną jednostką w samochodach do określenia ich mocy jest "KM" jednak jak możemy się dowiedzieć czytając różne opracowania jest to pozaukładowa jednostka mocy (w układzie jednostek miar MKS), bardzo często ...
    Nowa fabryka Audi w meksykańskim San José Chiapa
    Budując nowy zakład produkcyjny w meksykańskiej miejscowości San José Chiapa, Audi jeszcze bardziej wzmacnia pnącą się w górę sprzedaż na rynku północnoamerykańskim. Położenie kamienia węgielnego w stanie ...