Jakiego anglika kupić

16 Wrz 2016, 08:08

Witam, zastanawiam sie nad kupnem auta z Wielkiej Brytanii. Na samochód planuje wydać 5-6k, bo chyba później rejestracja będzie mnie kosztowała ok 2k więc na droższy mnie nie stać. Coś 5 drzwiowe bo mam dwójkę małych dzieci. Ostatnio podobają mi się Mazdy 6, ale czytałem, że diesle są awaryjne, a preferowałbym właśnie ropniaka. Ale jakby nie dało rady to może być benzyna skoro mało awaryjna. Saaby 9-3 też mi się widzą, podobno też dobre auta. Może polecicie coś innego jeszcze, najbardziej bym mnie cieszyło w skrzyni automatycznej, chociaż pewnie na anglika manuala bym się przestawił. Autem w trasy jeżdżę w weekend, a tak to na miasto po zakupy jakieś itp.
TomakSaid
Obserwowany

Prawo jazdy: 08 05 2006
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Ford Mondeo
Silnik: 1,9
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005
1

16 Wrz 2016, 11:50

Zadań głupie pytanie, ale nie prościej kupić auto z kierownicą po właściwej stronie za te budżetowe ~7k i 1k na pakiet startowy?

Zakładam oczywiście, że jesteś na kontynencie, nie w WB
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
0

16 Wrz 2016, 13:44

Autor tematu zapewne chcę kupić taniego anglika i jeździć nim w Polsce, na co zresztą pozwalają nasze przepisy... Jeśli o to chodzi, to jest skrajnie głupi i nieodpowiedzialny pomysł, a budżet jest na tyle niski, że szkoda zachodu.

No chyba, że mieszkasz w Anglii i tam będziesz użytkował auto, to inna sprawa.
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI
0

16 Wrz 2016, 16:53

Ludzie którzy rejestrują auta z Anglii bez przekładki w PL:
1. NIE STAĆ ich na dane auto
2. Za nic nie mają bezpieczeństwo swoje i inne
3. Chcą poszpanować "nowszym" modelem.

Takie mam zdanie o takich "biznesmenach" motoryzacyjnych i nie mam zamiaru pomagać w wyborze modelu i tylko będę odradzał wszystkie.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010
0

17 Wrz 2016, 13:58

Czemu bezpieczeństwo? Nikt nie każe wyprzedzać na trzeciego itp. Po prostu nie stać mnie na takie modele w tej cenie
TomakSaid
Obserwowany

Prawo jazdy: 08 05 2006
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Ford Mondeo
Silnik: 1,9
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2005
0

17 Wrz 2016, 14:01

To nie kupuj, tu pomocy nie znajdziesz. Żegnamy.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Volkswagen Tiguan GTE Active Concept
    Stany Zjednoczone są największym rynkiem SUV-ów na świecie. Auta te, odznaczające się wszechstronnym zastosowaniem, bardzo dobrze pasują do amerykańskiego stylu życia. Podczas North American International Auto Show ...