Jakiego Berlingo 2giej generacji z jakim silnikiem?

30 Kwi 2023, 13:58

Witam,

Zastanawiam się mocno nad zakupem Citroena Berlingo 2giej generacji. Dlaczego i po co? Chcę żeby to był mój taki gospodarczy samochód. Zamocować haka, pojechać sobie do budowlanego kupić jakieś roślinki, ziemie, zapakować kosiarkę, pojechać na działkę. Taki generalnie roboczy samochód. Więc żadnych wynalazków nie potrzebuje, aby sobie spokojnie jechał, nic nie mówił, miał klimatyzacje i to wszystko. Chcę wydać do 25 tys. Rocznik pewnie 2010-2013? Przebieg chyba większego znaczenia tu nie ma? I tak większość będzie powyżej 200 tys km. Pytanie jaki silnik? Benzyna czy diesel i jaka pojemność. Chodzi mi tylko żeby długo bezawaryjnie chodził, nic wiecej nie wymagam od takiej kwoty
asaledr
Nowicjusz

30 Kwi 2023, 17:33

Jak chcesz mieć serwisowo spokój to benzyna. Popatrz też na peugeota partner, to techniczny bliźniak berlingo więc większy będzie wybór w okolicy

asaledr napisał(a):Rocznik pewnie 2010-2013?

Oby nie 2015+
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

30 Kwi 2023, 19:05

Coś kiedyś słyszałem żeby szukać modelu bez dwumasy i DPF, to aktualne? Jak tak to wtedy pytanie jakie modele tego nie mają?
asaledr
Nowicjusz

30 Kwi 2023, 19:09

asaledr napisał(a): Jak tak to wtedy pytanie jakie modele tego nie mają?

stare
:lol:

Jeszcze bez Adblue dołóż :lol:
toyman40
Stały forumowicz

30 Kwi 2023, 19:52

No to mu napisałem że do 15 więc bez adblue
Dwumasa to głupota bo wymieniasz raz i masz na lata
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

30 Kwi 2023, 20:53

Wiesz dla co niektórych to najlepiej jakby samochód miał 4 kółka ,silnik i skrzynię biegów , i dach nad głową, a reszta niepotrzebna bo wszystko może się zepsuć. :lol:
toyman40
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co warto wiedzieć na temat leasingu niemieckich samochodów?
    Pojazdy niemieckich producentów cieszą się dużą popularnością na całym świecie, także w Polsce. Są uznawane za solidne, trwałe i doskonale wyposażone. Jeśli chcesz zasiąść za kierownicą takiego auta, ale nie dysponujesz ...

30 Kwi 2023, 22:32

szukaj opla combo/ Fiata fiorino/citroena nemo 1.3 cdti,75 koni. spalanie śmieszne, brak dwumasa brak dpfa przed 2010 rokiem, będziesz miał spokój
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

30 Kwi 2023, 23:35

ale bez klimy ma być jeszcze bo klima też się może zepsuć, i bez turbiny bo też się psują :lol:
a rozrząd nie na pasku, nie na łańcuchu tylko na kołach zębatych najlepiej bo to nie przeskoczy raczej :lol:
toyman40
Stały forumowicz

01 Maj 2023, 07:33

toyman40 napisał(a):i bez turbiny bo też się psują
a rozrząd nie na pasku, nie na łańcuchu tylko na kołach zębatych najlepiej bo to nie przeskoczy raczej

A tak z drugiej strony...do kręcenia się wokół komina co potrzeba więcej ?
Jaka jest różnica czy 30min spędzisz w starym dieslu/ Benie a w nowoczesnym dieslu?
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe