Jakiego disela kupić?

22 Cze 2008, 21:54

witam, mam dużą prośbe żeby ktos bardziej doświadczony kierowca dosradził mi co kupić. chce kupic swój 1-szy samochód nie zaden sportowy tylko oszczedny i taki w którego nie będę musiał dużo pakować. mam gdzies około 16-17tys zł i chciałem dostać za te pieniadze jakiegoś dobrego disela. pod uwage biore mercedes a-klasa oraz c-klasa (co do mercedesów słyszałem że silniki w diesel sa najmniej zawodne), golf 4 tdi (zajefajny wyglad ale słyszałem że lubia sie psuć), passat tdi, ford focus tdi (również słyszałem że są mało zawodne) oraz peugot 206 hdi. prosze o doradzenie który z tych dieseli jest najlepszym w zakupie jeśli chodzi o niezawodność itp.
Ostatnio edytowany przez -=kostek=-, 22 Cze 2008, 22:12, edytowano w sumie 1 raz
-=kostek=-
Nowicjusz

22 Cze 2008, 22:06

Ja bym na twoim miejscu na pewno nie brał Peugeota, te silniki hdi nie są zbyt dobre.
Mors

22 Cze 2008, 22:11

Mors napisał(a):Ja bym na twoim miejscu na pewno nie brał Peugeota, te silniki hdi nie są zbyt dobre.

możesz rozwinąć swoją wypowiedz, czemu tak twierdzisz?
-=kostek=-
Nowicjusz

22 Cze 2008, 22:18

osobiście nie miałem takiego samochodu ale słyszałem od wielu osób że te silniki lubią sie psuć, także ja bym nie ryzykował
Mors

22 Cze 2008, 22:22

Mors napisał(a):osobiście nie miałem takiego samochodu ale słyszałem od wielu osób że te silniki lubią sie psuć, także ja bym nie ryzykował

dziekuje za wypowiedz napewno wezme pod uwage, prosze o wiecej informacji!!
-=kostek=-
Nowicjusz

23 Cze 2008, 06:18

Przez 4 lata miałem focus i złego słowa nie mogę powiedzieć o tym samochodzie. Kup z silnikiem TDCI 100km, a będziesz miał oszczędne auto, a jak cię fantazja ułańska poniesie, to super się trzymający, prawie wyścigowy wozik ;)

Spalanie w mieście przy ostrej jeździe ok 7l/100km
Spalanie w mieście przy normalnej jeździe ok 6,2l/100km
Spalanie na trasie do 120km/h ok 5l/100km
Spalanie na trasie powyżej 140km/h ok 5-5,5l/100km
scooter
Nowicjusz

Miejscowość: Koszalin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Honda Civic - I generacja
    Jednym z najdłużej produkowanych na świecie modeli samochodów osobowych jest aktualnie Honda Civic. Obecnie możemy już kupować auta zarówno z ósmej jak i dziewiątej generacji, warto jednak poznać historię ...
    Brąz i czerń - wyjątkowa wersja Lexusa NX
    Lista specjalnych modeli Lexusa robi się coraz dłuższa. Po sedanie IS ze wstawkami w kolorze indygo oraz coupé LC pokrytym specjalnym, zielonym lakierem czas na wyjątkową odmianę Lexusa NX. SUV już wkrótce trafi ...

23 Cze 2008, 12:35

Ja też bym sie skłaniał za focusem, świetnie sie prowadzi!
A co do golfa to chyba jakieś plotki...?

Poza tym jak przeglądałem neta to za 18tyś możesz już mieć wersję
GHIA

http://www.wroom.pl/samochody-ford-cena ... ejaco.html
ERRORroad
Nowicjusz

23 Cze 2008, 14:07

czy to prawda ze focusy w dieslu mają strasznie czułe pompowtryskiwacze?
i trzeba tankować tylko na shellu bo tam jest najlepszy olej?
piecus85
Początkujący

23 Cze 2008, 15:15

ok, dzieki wam nabrałem większego przekonania co do focusa, ale miałbym prośbe zeby ktos mnie przekonał choć troche co do passata tdi, strasznie mi sie ten samochód podoba w szczegulnosci w kombi. napiszcie coś o nim.
-=kostek=-
Nowicjusz

23 Cze 2008, 15:18

w tych pieniadzach ciezko bedzie znalesc dobrego passata tdi
znaczy sie ogłoszen za te pieniadze jest duzo, ale znalesc cos ciekawego ciezko
a focusy tdci trzeba tankowac na sprawdzonych stacjach niestety :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

23 Cze 2008, 15:28

Pawlo napisał(a):w tych pieniadzach ciezko bedzie znalesc dobrego passata tdi
znaczy sie ogłoszen za te pieniadze jest duzo, ale znalesc cos ciekawego ciezko
a focusy tdci trzeba tankowac na sprawdzonych stacjach niestety :)

na sprawdzonych, czyli typu shell czy bp również?
-=kostek=-
Nowicjusz

23 Cze 2008, 15:37

no raczej tak
na marketowych raczej bałbym sie :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

23 Cze 2008, 16:14

ja tez ma podobne pieniądze żeby sobie kupić samochód znalazłem duzo ogłoszen passatów b5 oraz golfów 4 do 18 tys tdi i dziwie sie ze ze takie auta mozna tak nisko kupić będe musiał sprawdzić dokładniej te oferty
piecus85
Początkujący

23 Cze 2008, 17:42

Takie niskie ceny w "super ofertach" bywają często autami sprowadzonymi, które były puknięte i zrobione u "blacharza" w domowym garażu, więc radzę uważać
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

23 Cze 2008, 18:10

też tak uważam dlatego na 100 sprawdze auto w serwisie bo oszustów jest pełno
piecus85
Początkujący