Jakiego dostawczaka wybrac ducato-transportera-vito-vivaro

07 Kwi 2009, 20:59

witam!!

mam problem bo nie wiem jaka marke wybrac potrzebuje auto głównie do przewozu narzedzi bede jezdził po miescie około 100 kilometrów dziennie. Najwiekszy problem mam z drabinami aktualnie jezdze bmw e39 kombi ale robi sie troszke ciasna mój budzet około 17-23 tys cały czas mysle ze ducato to dobry wybór tanie czesci myslałem o silniku 2.8 jtd . kolega ma vito psuje sie. Transporter przewarznie juz wylatane są i ciezko o klime vivaro to jest opoel ale ładne tranzit przestarała konstrykcja i głosnie to są moje zdania czekam na odpowiedz wachowców pozdrawiam
elektrykkrakow
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

07 Kwi 2009, 21:09

moim zdaniem Ducato , transit , boxer , jumper master - można wyrwać całkiem dobre auto , które z tych to możesz już kierować się swoimi własnymi upodobaniami ,

jeśli te drabiny masz krótsze , to wchodzi w gre vivaro , traffic , jumpy , tutaj też mniej więcej twoje preferencje się liczą ;p

a jak długie te drabiny ?? na berlingo nie wejdą ??
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

07 Kwi 2009, 21:12

WITAM DRABINY KOŁO 2 METRÓW WOLAŁBYM WIEKSZE AUTO
elektrykkrakow
Nowicjusz

07 Kwi 2009, 21:17

no to jak mówiłem , boxer , master ducato , transit , Jumper

trochę mniejsze , jumpy , traffic , vivaro , scudo

jeśli masz więcej pieniążków to może volsvagen/vito , ale mnie nigdy nie kręciło inwestowanie w te samochody
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

07 Kwi 2009, 21:30

Ducato znajomy przejechal 350tys i byl szrot, vito ma srednie opinie to juz nie to samo co wczesniejsze dostawczaki merca, sprinter strasznie rdzewieje, t4 to dobra konstrukcja warto za czym takim sie rozejrzec, ojciec ma t5 i tragedia non stop cos sie sypie, sasiad uzywa do transportu spozywki traffica i sobie chwali, jezdzi nim od nowosci silnik 1.9dci elastyczny ekonomiczny, vivaro i primaster wiadomo to samo. Ja szukalbym t4 lub trafica.
radzio000
Początkujący

Miejscowość: ww

07 Kwi 2009, 21:37

wydaje mi sie za do trafica bedą drogie czesci a t4 chyba cieęzko bedzie mi znalesc w miare dobre t4 popularne auto co sie wiąze z duzymi przebiegami uprłem sie na ducato nie wiem czy to dobry pomysł znojomi mają i hwalą hhhmmmmm.......:)
elektrykkrakow
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi "królem wyścigów długodystansowych"
    Audi zorganizowało spotkanie pięciu zespołów mających na swoim koncie zwycięstwa w wyścigach na długich dystansach. Po raz pierwszy, podczas sesji fotograficznej spotkały się zespoły, które w sezonie 2012, od ...

07 Kwi 2009, 21:43

[link do oferty na Allegro wygasł] -wujek takowym jezdzi od nowosci (kupiony w 2003r) i autko ma cos kolo 190tys i zadnej powaznej awarii niemiał a jezdzi w trasy dosc czesto i czasami sa to dlugi trasy z jednego konca Polski na drugi albo takie
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] -moj ojciec takim jezdzi (auto sluzbowe-firmowe),rocznik 2004 i jakies 2-3tygodnie temu przeszlo 200tys.km i jak narazie mial tylko 1powazne awarie a mianowice padła mu calkowicie turbosprezarka ale po naprawie jezdzi dalej bez niczego
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

07 Kwi 2009, 21:48

popatrz na allegro ile kosztuja czesci do tych aut, porownaj jakies konkretne obu marek i sie okaze.
radzio000
Początkujący

07 Kwi 2009, 21:57

ja podaje tylko przyklady,zreszta zaluwaz ze nie do kazdego auta sa tanie czesci
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

07 Kwi 2009, 22:36

nie, nie do twojego postu dalem odpowiedz :)
radzio000
Początkujący

08 Kwi 2009, 16:53

hehe to spoko :) ale wracajac do transita zastanowil bym sie nad nim bo naprawde ciekawa propozycja a iveco ten nowszy co u mnie w linku moze byc ciezko dostac do 23tys,a transita jak w linku kupisz juz za 18-19tys [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] u mnie na wiosce duzo takich wlasnie transitow jezdzi i 2 ludzi znam ktorzy nimi jezdza a jezdza dosc dlugo (znajomy mojej matki jezdzi nim od nowosci czyli kupil go w 2002r i od tego czasu tylko w jego rekach) a drugi znajomy to tak jak wczesniej pisalem moj wujek
Barol
Awatar użytkownika