Jakiego dostwczaka wybrać?

20 Mar 2011, 22:08

Nie użytkowałem jeszcze tego typu samochodów i potrzebuję porady ludzi z większym doświadczeniem w tym temacie. Szukam czegoś co nie będzie stało non-stop w serwisie, ale da się tym trochę pojeździć (oczywiście nie biorę pod uwagę napraw standardowych typu:klocki olej, rozrząd i.t.d.).Nie stać mnie jeszcze (niestety) na auto nowe. Szukam czegoś z lat 1998-2005 niezbyt "pazernego" na ropę i gabarytami zbliżonymi do Vito. Najlepiej blaszak z kabiną 3-osobową.Jak by się mieścił w garażu (blaszaku) to już ideał.
Autko będzie wozić odzież.Nie będzie przeciążone.Co do ceny to myślę wydać na nie nie więcej jak: 10 000-18 000zł.
Brałem pod uwagę :
1.MB Vito 110 TD 2.3
2.Toyota Hiace 2.4 (2.5)
3.Hyundai H 200 furgon 2.5 TD
4.Hyundai H-1
5.Mitsubishi L400 2.5 TD
6.Fiat Scudo 2.0 Furgon
T4 ,Vivaro, Trafic ,Sprinter i.t.p.nie wchodzi w grę (nie mieści się w garażu).
Vito -znalazłem opinię,że leci blacha i nie wszystkie modele silników są O.K.
Nie wiem co sądzić o pozostałych autach. Jak sprawują się japończyki, Fiat?
Wiarygodnych i przede wszystkim obiektywnych ,nie stronniczych opinii na ten temat jest mało.Nic nie wiem o Fordach, choć śmiga ich sporo po drogach.
Czy ktoś jest w stanie podrzucić trochę sprawdzonych porad? Wiem,że są tu użytkownicy różnych "dostawczaków" i wiedzą sporo na te tematy.
romkwie
Nowicjusz

Miejscowość: Pionki

21 Mar 2011, 20:00

Vito jeśli coś to brać 2.3TD ewentualnie szukać 2.2cdi ale trzeba dać więcej za takie autko żeby nie było padło i stało u mechanika. Co do blach to również zależy od jakiego właściciela się kupi jak będzie użytkowane a jeśli garazowane to super. Wiadomo to co wyjdzie trzeba zrobić, ale jak się to zaniedba to autko ginie w mgnieniu oka.
O Fiacie słyszałem kilka dobrych opini. Jeśli trafi sie ciekawa oferta można sie zainteresować.
bartek4334
Początkujący

Miejscowość: KMP

10 Sie 2011, 18:13

ja jak szukałem co prawda osobówki to usiadłem z piwem pod węzłem ekspresówki i patrzyłem czego jeździ najwięcej :) później bryk na forum tej marki poczytać jaki motor brać itp . Później pierwszy lepszy komis żeby się przejechać i jak pasuje to szukać auta z takim silnikiem i wyposażeniem jaki się chce ;)

Polecam Forda
Baku
Obserwowany

Auto: FT 350 2.4 140

12 Sie 2011, 09:38

Ja bym brał Scudo, najtaniej kupisz z wszystkich wymienionych a jakościowo nie ma tragedii.
zawsze spoko!
Don't worry, źryj chappi ;-)
Stiopa
Aktywny

Miejscowość: Poznań

03 Paź 2011, 14:31

ja polecam Caddy:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
zależy ofkors do czego ma dokladnie sluzyc to auto i czy rzeczywiscie wielkosciowo jest okej, natomiast z wlasnych odczuc wzgledem tego auta moge powiedziec, ze jest wart swojej cany i na pewno bedziesz zadowolony w codziennym uzytkowaniu.
oregano
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

06 Paź 2011, 16:32

również polecam Caddy - świetne auto .
mariuszc
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków
Auto: Opel Astra H
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Pakiet tuningowy TRD dla nowego Lexusa LS
    Japońska firma TRD, dostawca fabrycznych rozwiązań tuningowych dla Lexusa, przygotowała zestaw akcesoriów do tuningu najnowszej, piątej generacji flagowej limuzyny Lexus LS F SPORT. Zestaw TRD do tuningu aerodynamicznego ...