REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Po pierwsze skoro LPG to odrzucić musisz wszystkie silniki FSI/TSI (koszt odpowiedniej instalacji do tego silnika jest bardzo wysoki).
Kandydat 1: Współpracuję idealnie z LPG, ale nie myślałeś o jakiejś rzędowej szóstce? Lepsze osiągi, a spalanie niewiele większe (około 1l).
Kandydat 3: Audi jak najbardziej, tylko te ceny z kosmosu...
Kandydat 4: 1.8 140KM w Focusie Mk2? W jakiej wersji nadwoziowej, bo nie znalazłem takiego silnika. Poza tym nowsze Fordy słabo współpracują z LPG.
Avensis ok, zwłaszcza w 1.8 pali mało (7,5-8l benzyny), ale silnik spala też dużo oleju.
Ja od siebie polecę jeszcze Astrę H (dobrze współpracuję z LPG, np. 1.8 140KM), Peugeot 407, Citroen C5 (oba z udanymi silnikami 2.0), Mazdę 6 z końca I-generacji
HollandFury napisał(a):Przyznam szczerze, że myślałem o R6 i w sumie cały czas myślę tylko... Przeraża mnie koszt ubezpieczenia takiego auta. Najbardziej odpowiadałoby mi 2.0, bo wiem że to są jeszcze przystępne pieniądze, a większy silnik oznacza dla mnie koszty samego OC+NW w granicach 1200-1500zł - kosmos, a wszystko przez to, że w 1 roku po odebraniu prawa jazdy miałem stłuczkę, a potem skasowałem auto, więc teraz mam zwyżkę.
Na początku była to warta. Teraz odkąd mam znajomego w Phinance ubezpieczam w Hestii, bo tam mają najlepszy stosunek jakości do ceny oraz w przypadku kolizji nie ma problemów z wypłatą odszkodowań jak w niektórych firmach dostępnych na naszym rynku. Mimo wszystko po kolizji i wypadku mam nadwyżkę ceny OC. Prawdę mówiąc nawet nie wiem dokładnie jaką, bo ja nie byłem właścicielem samochodu. Wcześniejsze auta były rejestrowane na ojca bo miał większe zniżki. Teraz jako, że mam 23 lata i utrzymuję się sam pora także na samodzielne utrzymanie samochodu stąd muszę się liczyć z wyższą ceną za OC+NW.Gdzie ubezpieczasz ten samochód???
A jaka będzie różnica np. 2l i 2.5l dla Ciebie??? Bo może nie warto się przejmować, to w końcu koszt roczny, a nie miesięczny... Sprawdź to sobie.
Z drugiej strony auto francuskie w tej cenie będzie 5 lat młodsze.
Co do E46 to zastanów się, może znajdziesz możliwość tańszego ubezpieczenia (współwłaściciel ze zniżkami, porównywarki internetowe OC itd.). Moim zdaniem warto "dołożyć" do większego silnika. Chyba, że masz w planach co rok mieć jakieś szkody.
Aha i nie oglądaj ogłoszeń z Ostrowi Mazowieckiej, Płocka, Gostynina, Gniezna. To zagłębia handlarzy.
Ostatnio trafiło się bardzo fajne BMW E90 oraz Alfa Romeo ale fakt faktem czasami można spotkać straszną minę.
Jak chcesz kupić BMW e46fl to nie bierz pod uwagę 318i(N42) o mocy 143km bo ten silnik nie grzeszy bezawaryjnością
Na twoim miejscu zobaczyłbym 320i(M54B22), 325i(M54B25), 330i(M54B30) lub 330D(M57D30)
Ogólnie ja się przesiadłem z a4 b5 1.8T na e46 318i i różnica w prowadzeniu jest kolosalna oczywiście na plus Bmw ;D
Pod maską ma kiepski silnik 1.6 THP rodem z BMW więc odradzam. Dodatkowo z tego co pamiętam ma wtrysk bezpośredni, co czyni gaz raczej średnio opłacalna opcjąHollandFury napisał(a): zacząłem poważnie rozważać zakup 207RC
Pod maską ma kiepski silnik 1.6 THP rodem z BMW więc odradzam. Dodatkowo z tego co pamiętam ma wtrysk bezpośredni, co czyni gaz raczej średnio opłacalna opcją