Jakiego radzicie busa osobowego do 25tyś.zł

09 Lis 2012, 13:50

Prawo z dnia 22 czerwca 2012r.Nowelizacja wprowadza także zakazy dotyczące wykonywania przewozów okazjonalnych w krajowym transporcie drogowym pojazdem przeznaczonym konstrukcyjnie do przewozu nie więcej niż 9 osób łącznie z kierowcą, tj. zakaz umieszczania i używania w pojeździe taksometru, umieszczania w sposób widoczny i czytelny z zewnątrz pojazdu oznaczeń z nazwą, adresem, telefonem, adresem strony internetowej przedsiębiorcy lub innych oznaczeń mających na celu jego identyfikację, reklam usług taksówkowych i przedsiębiorców świadczących takie usługi oraz umieszczania na dachu pojazdu lamp lub innych urządzeń technicznych.
A więc Ja nie będę umieszczał żadnych reklam, nr. tel. itd... To z tego co rozumiem mogę śmigać bez licencji?? chyba że źle rozumiem to prawo to mnie poprawcie???
zoltye30
Nowicjusz

Auto: bmw e39
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

09 Lis 2012, 21:50

Kopiujesz post sprzed roku. Zarobkowe przewożenie osób wymaga licencji. Co powiesz gdy pewnego dnia przed wyjazdem jakiś potencjalny pasażer zgłosi policji by sprawdziła Twoje auto?
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

22 Lis 2012, 16:09

a transit ??? VI :D mechanika dobra i sprawdzona z V a nowsza stylistyka :D