Jakiego SUV'a wybrać?

09 Lis 2009, 15:01

Witajcie! Od niedawna chodzę za nowym samochodem typu SUV, na mój celownik padły:
Mercedes ML 320 CDI 4matic (w164)
Audi Q7 3.0 TDI
BMW X5 3.0d
Porsche Cayenne diesel
VW Touareg 3.0 TDI
Teraz chwilka wyjaśnienia, wszystkie samochody najlepiej nowe lub pokazowe(salonowe), full wersje i większość pewnie z automatem z funkcja manualną.
Który z w/w polecacie? Jest jakiś który jeszcze powinienem uwzględnić? Jak to jest z ich awaryjnością? Jeśli na forum sa w/w samochodów użytkownicy to proszę o opinie.

Pozdrawiam
ToMac
Nowicjusz

Miejscowość: Siedlce

09 Lis 2009, 15:40

Mogę się wypowiedzieć na temat Audi Q7 3.0TDI posiadam takie obecnie i powiem , że jeździ nawet fajnie . Silnik ten wystarcza chodź jak dla mnie lepszy byłby 4.2TDI . Auto ma przyjemne wnętrze pali w granicach 13l po mieście przy takiej dość dynamicznej jeździe , trasa jakieś 11l , ale wiadomo z tym trzeba się liczyć że takie auto nie spali nam 8 l . Dość fajnie trzyma się drogi i jak dla mnie to auto warte uwagi . Jak dla mnie to wybór ograniczyłby się do Q7 i X5 . Najlepiej idź na jazdę testową i zdecydujesz !!!!
Firma Mar-car zajmujemy się handlem samochodami używanymi . Wiecej info priv lub gg
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

09 Lis 2009, 16:04

Hmm... Raczej Q7 :wink:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Porządne opony to klucz do bezpiecznych wyjazdów
    W okresie świąteczno-noworocznym i ferii zimowych, gdy setki tysięcy z nas wyrusza na zasłużony wypoczynek, należy pamiętać o kluczowych kwestiach związanych z bezpieczeństwem na drodze. Według badań aż 70% Polaków ...
    Jak przygotować samochód do jazdy podczas zimy?
    W zimie przygotowanie samochodu do jazdy ma szczególne znaczenie, dlatego tak ważne jest przeznaczenie na to odpowiedniej ilości czasu. Trzeba pamiętać o konieczności oczyszczenia samochodu ze śniegu i lodu, a także ...