Jakieś auto z duszą.

14 Mar 2014, 16:31

Witam.Od jakiegoś czasu czytam złomnika i zacząłem uważać żelazo.Sam zapragnąłem mieć jakiegoś pięknego jaktajmera .Auto ma nie być tylko furą na niedzielę i do przejażdżek do klubokawiarni na bajaderkę.Szukam jakieś dobre żelazo ,którym jeździłbym aż koła odpadną i za ,które nie musiałbym za wiele dopłacić po sprzedaniu Clio ,które okazało się planowo postarzanym produktem i ,którego mi współczujecie ( auto-peugeot-206-czy-clio-ii-vt70624.htm#p412686 ; do-50k-do-wozenia-dzieci-diesel-czy-benzyna-vt71704-15.htm#p421231)

Przypadł mi do gustu Opel Manta B.Kultowe auto w Niemczech i Holandii ,które spotykane było pod klubami grającym muzykę happy hardcore. Jakieś auto z duszą.Jakieś auto z duszą.Jakieś auto z duszą.

Przy budżecie do 13 tys. zł (łącznie z opłatami po sprowadzeniu) udało mi się znaleźć to :[link do AutoScout24 wygasł] Szkoda ,ze nie ma reflektorów tak jak wersja GSi .
Mam taki dylemat ,że podoba mi się jeszcze styl vintage ,w którym jest Manta A .[link do AutoScout24 wygasł] .Ta Manta A to można by rzec taki euro muscle car , z pojemnością silnika do 2.0.
Podoba mi się zarówno styl vintage jak i happy hardcore . Co Byście poradzili ? Którą Mantę lepiej wziąć ?
mihau
Początkujący

Miejscowość: Stobno k./Szczecina
Auto: BMW X6
Silnik: 3.0 d
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
0

14 Mar 2014, 22:04

Jeśli ja miałbym wybierać to wziąłbym Mantę 74'. Natomiast jeśli stać by mnie było na kolejne auto którym jeździłbym bezawaryjnie to szukał bym W201 lub W124 w wąskiej listwie :ok: Wiem że pełno tego typu aut jeździ po naszych dorgach ale dobrze utrzymany egzemplarz przyciaga spojrzenia :mrgreen:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
0

15 Mar 2014, 00:31

Manta z teledysku Scootera :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

15 Mar 2014, 15:30

http://www.motosos.pl/p/jakies-auto-z-dusza-27898#odp_256481
jakiś motososowicz napisał(a): auto z duszą ? kup takie w którym ktoś umarł ,a najlepiej jeszcze tam poleżał parę dni...
:lol:
mihau
Początkujący

Miejscowość: Stobno k./Szczecina
Auto: BMW X6
Silnik: 3.0 d
Typ: SUV
Rok produkcji: 2008
0

08 Kwi 2014, 15:24

Z duszą to jedno, ale też ma być mało awaryjne jak rozumiem? Może jakiś stary Japończyk? Komfortowe, dobre, solidne. Jak do niedawna miałem mazdę z lat 80 to w zasadzie jeździłem tylko do Japan Auto u siebie w Miedzylesiu tylko na przeglądy, zer oawarii. Ewentualnie opcja nr dwa – jak nei Japończyk to stary Niemiec, jakaś klasyczna BMKa albo Merc. A już zupełnie poza zasięgiem finansowym w polskich warunkach – stary Ford Mustang.
Vagabund
Nowicjusz

Auto: F. Focus
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW E1 i E2 (1991-1993) - samochód elektryczny
    Zachęcona pozytywnymi wynikami osiągniętymi przez akumulator NaS firma BMW Technik GmbH otrzymała zamówienie na opracowanie pojazdu elektrycznego od zera, przy założeniu zbadania zalet i wad napędu elektrycznego w ...