Jakim spefyfikiem mogę usunać naklejki z mojego auta?

26 Lip 2013, 21:58

Witam jakim spefyfikiem moge usunac naklejki z mojego auta, zeby lakier sie nie odbarwil ? oraz jak usunac z przedniej szyby naklejke z poprzednimi nr rejestracyjnymi auta?!
norekkkkk
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 09 2012
Auto: Mitsubishi Lancer
Silnik: 1.6 98 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

30 Lip 2013, 11:43

A o jakich naklejkach mowa? Takich reklamowych?
Tą z szyby radziłbym delikatnie spróbować oderwać, choć wiem że ona może sie zacząć rwać :angry: trzeba na spokojnie, powoli... trochę sie trzeba natrudzić.
leoneo
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 07 1999
Auto: hyundai

31 Lip 2013, 08:07

są specjalne preparaty nawet do usuwania naklejek, nie pamiętam nazwy, ale występują na pewno choćby w castoramach czy innych podobnychsklepach budowlanych. Myśle, że dadzą rade
Rabbit
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: Audi
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2003

02 Sie 2013, 07:04

To jakieś uniwersalne produkty? W sensie do każdego rodzaju naklejek?
leoneo
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 07 1999
Auto: hyundai

02 Sie 2013, 10:05

Nawet naklejkę rejestracyjna można zmyć benzyną ekstrakcyjną.. To najlepszy specyfik.. Rozpuszczalniki mogą sie dobierać do lakieru, kokpitu itp..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2011

06 Sie 2013, 14:34

myśle że tak, jesli masz blisko do jakiegos marketu budowlanego to popytaj tam obsługe
Rabbit
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: Audi
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Chevrolet Corvette C1
    Zupełnie inne oblicze ma natomiast Corvette C1. Pierwsza generacja legendarnego sportowego Chevroleta była dostępna wyłącznie ze zdejmowanym dachem. Miała być odpowiedzią na brytyjskie i włoskie kabriolety importowane po ...
    Hybryda do ostrej jazdy - Lexus RC 300h F Sport
    Nadchodzą ciężkie czasy dla miłośników ostrej jazdy – coraz więcej krajów zapowiada wprowadzenie ograniczeń dla samochodów z napędem konwencjonalnym. Są jednak samochody, które łączą ekologiczny ...

11 Sie 2013, 10:54

ale wy gadacie glupoty sluchaj naklejki normalnie pozrywaj i klej ktory ci zostanie zmyj nitrem lub benzyna ekstrakcyjna daje sobie glowe uciac ze lakier nie zejdzie no chyba ze malowany olejna :wink: a co do naklejki na szybie to usywa sie ja nozykiem tylko samym ostrzem bez raczki i pozostalosni nitrem zmyj i to jest najlepszy i jedyny sposob na to wszystko
kamilszczak01

14 Sie 2013, 07:29

Lub domowy sposób spirytus 95% elegancko schodzi. Jeśli jest lakier to nie powinno nic uszkodzić. Najlepiej potem przemyć na czysto wodą. Naklejkę z szyby można dodatkowo podgrzać suszarką lepiej się odrywa i to w całości ;)
gracz24ha
Początkujący

Auto: Peugeot

14 Sie 2013, 15:02

Jeżeli przy ewentualnym lakierowaniu dodali odpowiednią lub większą ilość utwardzacza to ścieraj nitrem. Jeżeli lakier jest fabryczny to nie powinieneś się o nic martwić. Ja zawsze zdzierałem ile mogłem, a potem leciałem nitrem i nie miałem porblemu. Eweeeeeeeeentualnie opalarka/suszarka. Ale to już jak chcesz ;).

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1993