REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Dishman napisał(a):zdecydowanie bardziej oszczędne niż SUV
Weuos napisał(a):A co do tego Volviaka, za drogie. A design trochę taki prostokątny, ale to już kwestia gustu.
Weuos napisał(a):Chyba nikt nie kupuje SUVa dla mniejszego spalania.
Weuos napisał(a):Osobiście wg. mnie wybór SUVów względem kombiaków jest większy, no bo nie wiem - VW raczej odpada, dla mnie te samochody są jakieś tandetne, Passat w sumie ujdzie, ale za zdecydowanie za dużo tego jeździ, Audi za drogie, Mercynki też tanie nie są, za Merca klasy C trzeba zapłacić minimum mojego maksimum, więc również odpada. Francuzów nie lubię aczkolwiek Renault Laguna wygląda o niebo lepiej niż te wszystkie Citroeny i Peugeoty razem wzięte.
Weuos napisał(a):Co do aut z USA - owszem są tańsze względem aut z Europy, ale nie wiem jak z naprawianiem tego wszystkiego, nie wiem czy kupując załóżmy Jeepa Grand Cherokee, jak mu pójdzie np. silnik, to nie wiem czy nie trzeba jechać, wróć - płynąć z tym do USA. Szukałem trochę w internecie o tym, ale albo źle szukam albo nic tam faktycznie nie ma.
. Jakieś preferencje?
Do jazdy po mieście czy też trudniejszy teren. Tutaj CR-V raczej nie wybieraj się.
Wspominałeś o leasingu. Na firmę? Odliczenie? To może Tiguan, który umożliwia odliczenie VATu? Poza tym jest całkiem przyzwoitym autem. W Europie w swojej klasie w rankingu sprzedaży zmiótł konkurencję. Coś w tym musi być.
Gufi napisał(a):Musisz się zdecydować. W pierwszym poście piszesz, że podoba ci się Tiguan "najbardziej podobają mi się VW Tiguan, Mazda CX-7 i Mitsubishi Outlander", w kolejnym "VW raczej odpada, dla mnie te samochody są jakieś tandetne".
Weuos napisał(a):Gufi napisał(a):Musisz się zdecydować. W pierwszym poście piszesz, że podoba ci się Tiguan "najbardziej podobają mi się VW Tiguan, Mazda CX-7 i Mitsubishi Outlander", w kolejnym "VW raczej odpada, dla mnie te samochody są jakieś tandetne".
Nie doprecyzowałem swojego postu, chodziło mi o te Passaty, Golfy Varianty itp.
Jeśli chodzi o leasing, to na osobę prywatną, a o tych wszystkich odliczeniach to będę musiał jutro pójść do paru salonów i dowiedzieć się mniej więcej na jakich warunkach miałoby się to odbywać etc.
MajkPZM napisał(a):. Jakieś preferencje?
Do jazdy po mieście czy też trudniejszy teren. Tutaj CR-V raczej nie wybieraj się.
Kolejny mądry co chce używać suva w trudnym terenie
Wspominałeś o leasingu. Na firmę? Odliczenie? To może Tiguan, który umożliwia pełne odliczenie VATu? Poza tym jest całkiem przyzwoitym autem. W Europie w swojej klasie w rankingu sprzedaży zmiótł konkurencję. Coś w tym musi być.
Vat można odliczać od kazdego samochodu.